Επίσημο: Αποχωρεί ο Mattia Binotto από την Ferrari

H Ferrari ανακοίνωσε επισήμως την παραίτηση του Mattia Binotto από την εταιρεία, έπειτα από 28 χρόνια χωρίς καμία αναφορά στον αντικαταστάτη του

Mattia Binotto

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ferrari, ο Mattia Binotto, καθώς ανακοινώθηκε επισήμως η παραίτησή του από την ομάδα. Και είναι μια εξέλιξη που δεν ήταν τόσο σίγουρη, όσο το οτι ο Binotto θα αποχωρούσε από την θέση του ως επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στην Formula 1. Αυτό γιατί η συμβολή του στην αναγέννηση της ομάδας ήταν σπουδαία όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή 28, καθώς ο Ιταλός με τις εξαιρετικές γνώσεις του και το οραματικό του πνεύμα κατάφερε να δώσει στην Scuderia την ευκαιρία να πρωταγωνιστεί, έστω και με τον τρόπο που το έκανε στο φετινό πρωτάθλημα. 

F1 Grand Prix Spain 2022

Τα καλύτερα για το μέλλον 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έγινε δεκτή η παραίτησή του από την εταιρεία και το μήνυμα του Benedetto Vigna, το οποίο είναι το εξής: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές και σπουδαίες συνεισφορές του κατά τη διάρκεια των 28 ετών στη Ferrari και ιδιαίτερα για την επιστροφή της ομάδας σε ανταγωνιστική θέση κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Ως αποτέλεσμα αυτού, είμαστε πλέον σε θέση να ανανεώσουμε τους στόχους μας, κυρίως για τους εκπληκτικούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, για να κερδίσουμε τον απόλυτο τίτλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη οικογένεια της Ferrari εύχονται στον Mattia τα καλύτερα για το μέλλον". 

Mattia Binotto

Από την πλευρά του ο Mattia Binotto ανέφερε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση: "Με τη λύπη που αυτό συνεπάγεται, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία ανήκω εδώ και 28 χρόνια, με την ηρεμία που προέρχεται από την πεποίθηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί. Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια ισχυρή ομάδα, έτοιμη και είμαι σίγουρος για αυτό, να επιτύχει τους υψηλότερους στόχους και  εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Gestione Sportiva που μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι, το οποίο περιλάμβανε δυσκολίες αλλά και μεγάλη ικανοποίηση".

Ο αντικαταστάτης 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η διαδικασία αντικατάστασης του Binotto είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με το ξεκίνημα του νέου έτους. Γεγονός που συμφωνεί με τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που θέλουν τον Frederic Vasseur να αναλαμβάνει χρέη επικεφαλής στην ομάδα, κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο. 

Best of Network