Ναι, το Alpine Alpenglow με υδρογόνο ετοιμάζεται για αγώνα αντοχής

Ντεμπούτο θα κάνει το Alpine Alpenglow, το αγωνιστικό της γαλλικής φίρμας που κινείται με υδρογόνο και θα συμμετέχει σε αγώνα αντοχής.

Alpine Alpenglow Hydrogen Racing Car

Πριν από μερικούς μήνες η Alpine μας είχε δείξει το Alpenglow ως μια πρότασή για το αγωνιστικό μέλλον της, το οποίο οι Γάλλοι επιθυμούν να περιλαμβάνει υδρογόνο ως καύσιμο.

Αυτή η προοπτική του υδρογόνου είτε στους αγώνες, είτε όχι σε αυτούς παραμένει πολύ ενδιαφέρουσα πάντα και ήταν εξίσου ενδιαφέρον επίσης πως μια εταιρεία σαν την Renault έδειξε πόσο ζεστά το μελετά. 

Alpine Alpenglow Hydrogen Racing Car

Τώρα το project απoκτά ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση, δεδομένου πως η παρουσία του στον προσεχή αγώνα του φετινού WEC, στο Spa-Francorchamps θα σφραγίσει την δέσμευση της Renault και της Alpine για το υδρογόνο κυρίως. 

Alpine Alpenglow Hydrogen Racing Car

Οι διοργανωτές του WEC ανακοίνωσαν πως το Alpine Alpenglow θα βρεθεί πριν την εκκίνηση του 6ωρου αγώνα στο Spa, μέσα στην πίστα μαζί με το μονοθέσιο της κατηγορίας LMPH2G που δεν υπάρχει φυσικά αλλά αν ποτέ έτρεχαν στους αγώνες αυτοκίνητα με υδρογόνο κάπως έτσι θα λεγόταν. 

Alpine Alpenglow Hydrogen Racing Car

Αυτό είναι το μονοθέσιο της MissionH24 και για την ακρίβεια η πιο πρόσφατη εξέλιξη αυτού, το οποίο είδαμε και στο Le Mans των 100 ετών. Θα το οδηγεί ο πρόεδρος της ACO, της εταιρείας που διοργανώνει το WEC και τον 24ωρο του Le Mans, Pierre Fillon. 

MissionH24 Le Mans αγωνιστικό με καύσιμο υδρογόνο

Ο αγώνας του WEC στο Spa πάντως, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που το Alpenglow θα βγει στην πίστα. Αυτή η επίδειξη δύο οχημάτων υδρογόνου που χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνολογία από την υπάρχουσα στους αγώνες, καταδεικνύει την ιδιαιτερότητα των αγώνων αντοχής. Οι αθλητικοί κανονισμοί της καλωσορίζουν και ενθαρρύνουν την ποικιλία των λύσεων, ιδίως για την ενεργειακή μετάβαση. 

MissionH24 Le Mans αγωνιστικό με καύσιμο υδρογόνο

Στο πλαίσιο αυτό, στο Spa το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαΐου θα υπάρχει και hydrogen village ώστε οι θεατές να ενημερώνονται για τις εξελίξεις σχετικά με το υδρογόνο ως καύσιμο. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network