Η νέα Aprilia Tuareg 660 είναι ιδανική για ταξίδι και περιπέτεια

Η καινούργια Tuareg 660 είναι μια πραγματική μοτοσυκλέτα για κάθε χρήση και εποχή. Ευκίνητη στην καθημερινότητα και άνετη στο ταξίδι. Απολαυστική στο χώμα, εκεί όπου η περιπέτεια ξεκινά.

Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg 660 color Atreides_Black
Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg color Dakar Podium

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια νέα και πιο εκλογικευμένη τάση στις μοτοσυκλέτες adventure: Έχουν γίνει πιο ελαφριές με μικρότερους κινητήρες και χαρακτηριστικά για off road χρήση.

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι και η νέα Aprilia Tuareg 660 που μπορεί να ξεκινήσει για μακρινά και περιπετειώδη ταξίδια καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα σε χώμα. Άλλωστε οι πρόγονοι της έχουν διαπρέψει από τα μέσα της δεκαετίας του '80 στα διάφορα ράλι αντοχής.

Aprilia Tuareg 660

Η νέα Tuareg εξελίχθηκε πάνω στη βάση του πολύ καλού 2κύλινδρου κινητήρα της Aprilia στα 659 κ.εκ. με απόδοση 80 ίππων. Με τροχούς 18 ιντσών πίσω και 21 ιντσών μπροστά, αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές με ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι 43 χιλ. και ρεζερβρουάρ 18 λίτρων (αυτονομία κοντά στα 450 χλμ.) είναι εμφανές πως το νέο Aprilia Tuareg 660 είναι σχεδιασμένο για χώμα.

Ωστόσο τα πηγαίνει εξαιρετικά και στην άσφαλτο με καλή κατανομή βάρους και απόβαρο όπου με πλήρη υγρά φθάνει στα 204 κιλά.

Aprilia Tuareg 660

Με εξαιρετικά περιφερειακά

Γενικότερα, η κατασκευή είναι προσεγμένη, με πλήρη εξοπλισμό και καλά περιφερειακά (φρένα Brembo, αναρτήσεις Kayaba κ.ά.). Η τοποθέτηση του τιμονιού ψηλά, επιτρέπει μια θέση οδήγησης με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός, ώστε να διατηρείται η ιδανική στάση για δυναμική οδήγηση.

Το πλαίσιο έχει μια ιδιαίτερη δομή από ατσάλινους σωλήνες και χυτές πλάκες υψηλής αντοχής. Η σύνδεση του υποπλαισίου με το κυρίως πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει φορτία έως και 210 κιλά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες για ταξίδι με πλαϊνές βαλίτσες και συνεπιβάτη.

Aprilia Tuareg 660

Το ψαλίδι αλουμινίου έχει μακρύνει εξυπηρετώντας την καλύτερη πρόσφυση του πίσω τροχού. Το δε σύστημα της ανάρτησης ρυθμίζεται πλήρως ως προς την υδραυλική απόσβεση και συμπίεση επαναφοράς, καθώς και ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Νέα χρώματα για το 2024

Στα μοντέλα του 2024 θα βρείτε τα νέα χρώματα Atreides Black και Canyon Sand καθώς και τον χρωματικό συνδυασμό Dakar Podium, που αποτελεί τρόπον τινά έναν φόρο τιμής στη μοτοσυκλέτα που κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη στο ράλι Dakar του 2010 - την Aprilia RXV 4.5, με αναβάτη τον Francisco "Chaleco” Lopez. Όλα τα νέα χρώματα συνδυάζονται με ένα πλαίσιο βαμμένο σε κόκκινο χρώμα.

Aprilia Tuareg color Dakar Podium
Ο χρωματικός συνδυασμός Dakar Podium

Η πρόταση της νέας Aprilia Tuareg 660 ολοκληρώνεται από ένα πακέτο ηλεκτρονικών τεχνολογιών με την ονομασία Aprilia Performance Ride Control (APRC) που περιλαμβάνει, έλεγχο πρόσφυσης (ATC), ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα σύστημα ελέγχου ισχύς πέδησης (AEB) – μια λειτουργία πολύ χρήσιμη στο χώμα – ηλεκτρονικό γκάζι (χωρίς μηχανική σύνδεση), cruise control, τρεις χαρτογραφήσεις για την λειτουργία του κινητήρα και τέσσερα προγράμματα οδήγησης, το ένα εξ' αυτών αποκλειστικά για χρήση off road.

Aprilia Tuareg 660
Από τα νέα χρώματα του 2024 το εικονιζόμενο είναι το Atreides Black

Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρείτε το quick sfifter για γρήγορες αλλαγές των σχέσεων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, το κεντρικό σταντ και βέβαια όλα τα αξεσουάρ για ταξίδι όπως κεντρική και πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου, μεγαλύτερος ανεμοθώρακας, πιο άνετη σέλα, φώτα ομίχλης LED κ.ά. Νέα προσθήκη στη λίστα προαιρετικών στοιχείων είναι και ένα νέο φίλτρο αέρα ειδικά σχεδιασμένο για off-road χρήση.

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου η αγορά μιας μοτοσυκλέτας Aprilia συνοδεύεται από την δωρεάν επέκταση εγγύησης που φθάνει τα 4 χρόνια. Επίσης προσφέρεται και χρηματοδοτικό πρόγραμμα DreamRide Moto, με διάρκεια 12-72 μήνες, προκαταβολή από 15% και επιτόκιο 7,9%. Η τιμή της Tuareg 660 προσδιορίζεται στα 12.990 ευρώ και είναι διαθέσιμη σε έξι χρωματισμούς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network