Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ζορίζουν το ηλεκτρικό δίκτυο

Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία για την αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της φόρτισης των ηλεκτρικών στις ΗΠΑ.

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολεί τις αρχές και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως αναδεικνύεται από την πρόσφατη έρευνα της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. Είναι ο αντίκτυπος που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος.

Ford Pro Φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις οποίες ασχολήθηκε η έρευνα, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2024 αυξήθηκε κατά πάνω από 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. 

Διαβάστε Επίσης

Η συνολική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 ήταν 1,58 εκατομμύρια μεγαβατώρες (MWh), σε σύγκριση με 1,04 εκατομμύρια MWh κατά την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με την Υπηρεσία, και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Πρόκειται για αύξηση κατά 52% της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τις αρχές του 2023 και  έχει ξεπεράσει το 40% του ρυθμού αύξησης που σημειώθηκε αντιστοίχως το 2023 σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022. 

Εργοστάσιο Hyundai στις ΗΠΑ

 
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 16% του συνόλου των πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στις ΗΠΑ το 2023, όταν η συλλογική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτρικά οχήματα ξεπέρασε για πρώτη φορά τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας από τους σιδηροδρόμους των ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση Electric Power Monthly της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023 ήταν 7,6 εκατομμύρια MWh, αυξημένη κατά 45% σε σχέση με το σύνολο του 2022. Η αύξηση αυτή υπολείπεται του ρεκόρ αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτρικά κατά 49,2% που σημειώθηκε το 2022, αλλά ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ετήσιος ρυθμός αύξησης που έχει καταγραφεί και φέρνει τον πενταετή μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο 37,2%.

Η κορυφαία πολιτεία για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από EV ήταν η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατανάλωσαν 2,58 εκατομμύρια MWh ηλεκτρικής ενέργειας και αντιστοιχούσαν σε ποσοστό λίγο κάτω από το 34% της συνολικής εθνικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτρικά οχήματα. Η Καλιφόρνια απέχει χαοτικά από τις υπόλοιπες πολιτείες της Αμερικής όσον αφορά την ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος και η μοναδική που πλησιάζει η είναι η Φλόριντα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network