Σε δημοπρασία η Jaguar I-Pace του βασιλιά Κάρολου

Αυτή η Jaguar I-Pace δημοπρατείται αντί να πουληθεί στο ίντερνετ γιατί ο πρώτος της κάτοχος ήταν ο βασιλιάς Κάρολος.

Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος
Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος
Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος
Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος
Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος

Στην εποχή μας μια λεπτομέρεια αρκεί για να κάνει ένα αυτοκίνητο άξιο να περάσει στις λίστες μιας επιφανούς δημοπρασίας. Συνήθως ασχολούμαστε με τα σοβαρά, καθώς κάποια πράγματα έχουν μεγαλύτερη αξία για το κοινό του αυτοκινήτου από ό,τι η ιδιοκτησία του, αλλά όταν πέφτουμε πάνω σε βασιλιά, υποχωρούμε, όπως και να το κάνουμε.

Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Jaguar I-Pace του βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αγοράστηκε το 2018 από τον Κάρολο για προσωπική του χρήση και  τώρα πρόκειται να πωληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ιππόδρομο του Ascot το Σάββατο 2 Μαρτίου από το Historics Auctioneers.

Δεν ήταν μόνο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανήκε σε μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά μετράει ακόμη περισσότερο πως ανήκε στον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, που φημίζεται ως αφοσιωμένος περιβαλλοντολόγος και υπέρμαχος της διατήρησης.

Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος

Αγοράζοντας το πολυτελές πενταθέσιο I-Pace EV400 HSE με τετρακίνηση, έναντι περίπου 60.000 λιρών, ως ένδειξη αυτής της φιλοσοφίας ζωής και ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρέλαβε την Jaguar τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ είχε προηγηθεί η εγκατάσταση ενός γρήγορου φορτιστή στο Clarence House, την επίσημη κατοικία του στο Λονδίνο.

Κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας, το αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών ήταν μοναδικά φινιρισμένο στο "Loire Blue", και παραμένει το μοναδικό I-Pace που είναι βαμμένο σε αυτό το χρώμα, ενώ όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου απολάμβαναν ένα πολυτελές, δερμάτινο εσωτερικό με αντίθεση στο, ταιριαστό, Light Oyster Windsor.

Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος

Οδηγώντας αυτοπροσώπως και συνοδευόμενος από την Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το αυτοκίνητο επιστράφηκε στην Jaguar τον Δεκέμβριο του 2020 μετά από περίπου 3.000 μίλια και στη συνέχεια προσφέρθηκε προς πώληση μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου του. 

Jaguar I-Pace Βασιλιάς Κάρολος

Αγοράστηκε από την Karen French που αφού χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο και διένυσε περισσότερα από 30.000 μίλια, αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει μια αλλαγή, έτσι κατέληξε στην δημοπρασία. Βεβαίως εδώ που τα λέμε θα μπορούσε να το βάλει μια απλή αγγελία για μεταπώληση, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και εσύ αν είχες ένα αυτοκίνητο που πριν το οδηγούσε ο Κάρολος θα σκεφτόσουν την δημοπρασία στο Ascot ως καλύτερη επιλογή από την μάντρα της γειτονιάς σου.   

Το αυτοκίνητο αναμένεται να πουληθεί γύρω στις 80.000 ευρώ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network