Μάθαμε την πραγματική αυτονομία της νέας Porsche Taycan

Όταν η κουβέντα πάει στα ηλεκτρικά η πιο πιθανή πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με την αυτονομία και μόλις μάθαμε την αυτονομία της επόμενης Taycan σε πραγματικές συνθήκες.

Porsche Taycan 2024

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές της ανανεωμένης Taycan. Πρόσφατα έσπασε τα κοντέρ σε δοκιμές στο Nurburgring αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με κάτι πιο πεζό -ή ρεαλιστικό αν θέλεις: την αυτονομία.

Porsche Taycan 2024

Οι νέες εκδόσεις της Porsche Taycan προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία καθώς και συντομότερες και πιο ισχυρές διαδικασίες φόρτισης. Κατά τη διάρκεια μιας αρχικής δοκιμής εμβέλειας από το Λος Άντζελες στο Σαν Ντιέγκο και πίσω, τα μοντέλα προ-παραγωγής έδειξαν στην πράξη τις βελτιώσεις.

587 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες με μία φόρτιση

Τα αμιγώς ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα κάλυψαν έως και 587 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας σε δημόσιους δρόμους. "Για το ιδιαίτερα αποδοτικό σπορ σεντάν Taycan με τη μεγάλη μπαταρία, αυτή η πρακτική, τελική δοκιμή οδήγησε σε συνολική αυτονομία έως και 587 χιλιόμετρα", λέει ο αντιπρόεδρος για την Taycan Kevin Giek.

Porsche Taycan 2024
Kevin Giek

"Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Η δοκιμή αυτονομίας στη Νότια Καλιφόρνια έδειξε εντυπωσιακά πόσο αποδοτικό είναι το ανασχεδιασμένο Taycan. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη στρατηγική μας για το 'γρήγορο ταξίδι' στην ηλεκτροκίνηση: σύντομες στάσεις φόρτισης σε συνδυασμό με υψηλές πραγματικές αποστάσεις χάρη στις αποδοτικές κινήσεις".

Διαβάστε Επίσης

Η δοκιμή εμβέλειας πραγματοποιήθηκε σε καθημερινές συνθήκες. Δώδεκα διεθνείς εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης οδήγησαν τέσσερα οχήματα επί τρεις ημέρες στους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους 405 και 5 μεταξύ των μητροπόλεων της Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο.

Porsche Taycan 2024

Οι ομάδες οδήγησαν με τη μέγιστη ταχύτητα περίπου 120 χλμ./ώρα ενώ και τα τέσσερα αυτοκίνητα δοκιμής ήταν εξοπλισμένα με τη μεγαλύτερη μπαταρία Performance Battery Plus.

Τα αυτοκίνητα πήραν ενέργεια στον φορτιστή Electrify America Charger στο Torrance/Los Angeles. Το Taycan επέδειξε ισχύ φόρτισης άνω των 300 kW για πολλά λεπτά και ήταν σε θέση να φορτίσει από το 10 στο 80% της κατάστασης φόρτισης αρκετές φορές σε λιγότερο από 20 λεπτά. 

Η Porsche έχει κατασκευάσει σχεδόν 150.000 Taycan από την έναρξη της παραγωγής. Οι κύριες αγορές του μοντέλου είναι σήμερα οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Κίνα. Να θυμίσουμε ότι η ανανεωμένη Taycan θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network