Η πρώτη ηλεκτρική Shelby είναι μια Mustang Mach-E GT(και είναι μόνο για Ευρώπη)

To πακέτο της Shelby περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αισθητικές παρεμβάσεις, ενώ θα παραχθούν συνολικά μόλις 100 αντίτυπα

Shelby Mustang Mach-E GT
Shelby Mustang Mach-E GT
Shelby Mustang Mach-E GT
Shelby Mustang Mach-E GT
Shelby Mustang Mach-E GT
Shelby Mustang Mach-E GT
Shelby Mustang Mach-E GT

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, όλοι το ξέρουν αυτό. Η Shelby είναι γνωστή για τις κραυγαλέες από κάθε άποψη, εμφάνισης και επιδόσεων, βελτιώσεις των Mustang. Αυτά όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά είναι σχεδόν πάντοτε εκτός κάδρου των εν λόγω εκδόσεων. Αυτή τη φορά όμως έγινε η μεγάλη έκπληξη, καθώς το τελευταίο της δημιούργημα όχι μόνο θα διατεθεί στην Ευρώπη, αλλά θα αφορά αποκλειστικά αυτή.

Διαβάστε Επίσης

Το μοντέλο στο οποίο αναφερόμαστε, είναι η Shelby Mustang Mach-E GT και ναι, είναι μια αμιγώς ηλεκτρική Shelby. Σε μία απόπειρα να δώσει επιχειρήματα σε όσους θελήσουν να απαντήσουν στους επικριτές της συγκεκριμένης επιλογής, το αφεντικό της Shelby America, Joe Conway, αναφέρει χαρακτηριστικά πως "ο Carroll Shelby κυνήγησε τις ευκαιρίες για παγκόσμια επέκταση των εκδόσεων που φέρουν το όνομά του και αυτή η φιλοσοφία συνεχίζει να μας οδηγεί και σήμερα. Ως οραματιστής, ο Carroll ήταν από νωρίς υπέρμαχος των εξωτικών υλικών και της ενσωμάτωσης προηγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης". Ενδιαφέρον ακούγεται, αν και η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν είχαμε καταλάβει κάτι τέτοιο.

Shelby Mustang Mach-E GT

Σε κάθε περίπτωση με βάση και τα νέα δεδομένα όπως τα μοιράστηκε μαζί μας ο Joe Conway, προς τιμήν της 100ης επετείου από τη γέννηση του Carroll Shelby, θα κατασκευαστούν μόλις 100 αντίτυπα της Shelby Mustang Mach-E GT. Σύμφωνα μάλιστα με την κατασκευάστρια, το κοινό είχε ήδη μια πρώτη επαφή με το εν λόγω μοντέλο από το Νοέμβριο του 2021 και οι αντιδράσεις του ήταν τόσο θετικές, που αποφάσισε να το φέρει στην Ευρώπη.

Shelby Mustang Mach-E GT

Το πλήρες πακέτο θα περιλαμβάνει ένα καπό και ένα μπροστινό splitter από ανθρακονήματα, ελαφριές ζάντες και μια νέα ρύθμιση ανάρτησης που είναι χαμηλότερη από εκείνη της στάνταρ έκδοσης. Θα υπάρχουν επίσης πολλές λωρίδες go-faster, καθώς και καλύμματα καθρεφτών από ανθρακονήματα και πολλά σήματα Shelby. Στα πιο ουσιαστικά ωστόσο, δεν υπάρχει αύξηση της ισχύος σε σχέση με την στάνταρ Mach-E GT των 487 ίππων.

Shelby Mustang Mach-E GT

Αυτό βασικά σημαίνει πως στην ουσία πρόκειται για μια αισθητική αναβάθμιση, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 24.900 ευρώ, ενώ όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους μια Mach-E GT, μπορούν να τοποθετήσουν το πακέτο και εκ των υστέρων στα αυτοκίνητά τους. Εντάξει, δεν είναι η ιδανική εκδοχή μιας Shelby που θα θέλαμε να δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια αρχή.

Διαβάστε ακόμα: 
 - Δοκιμή Toyota Corolla Cross 2.0L Hybrid 4x4: Γιατί αυτό και όχι το Corolla;
 - BYD Seagull: Tο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 9.600 ευρώ
 - Το καλύτερο video της Lamborghini Revuelto μέχρι τώρα
 - Γιατί ο Ryan Gosling προσπαθεί να κλέψει ρολόι TAG Heuer Carrera οδήγωντας 911 Turbo

Best of Network