Πρωταγωνιστής στα premium SUV τα Audi Q3 και Q3 Sportback

Η τεχνολογική υπεροχή και ο σπορ χαρακτήρας είναι αδιαμφισβήτητα στοιχεία στο Audi Q3. Αν σε αυτά προσθέσετε την κορυφαία ασφάλεια και το σύστημα τετρακίνησης quattro τότε έχετε τα βασικά συστατικά της επιτυχίας της σειράς Q3, που πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις της κατηγορίας των premium SUV.

Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback
Audi RS Q3 Sportback

Η δεύτερη γενιά Audi Q3 παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2018 ενώ η έκδοση Sportback ακολούθησε ένα χρόνο μετά. Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε και η κορυφαία έκδοση RS Q3 με εντυπωσιακές επιδόσεις. Γενικώς, η σειρά Audi Q3 χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό σε εκδόσεις και κινητήρες. Διατίθεται με δύο τύπους αμαξωμάτων, Q3 και Q3 Sportback με την δεύτερη να έχει πιο καμπυλόγραμμη οροφή προς τα μετόπισθεν και μικρότερες πίσω κολόνες.

Σχεδιαστικά η σειρά Q3 ξεχωρίζει από την εμβληματική οκτάγωνη μάσκα Singleframe μπροστά που πλαισιώνεται από στενούς προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED και από μεγάλες εισαγωγές αέρα. Στο πλάι, οι θόλοι των τροχών είναι τονισμένοι με την έκδοση Sportback να έχει πιο κουπέ σιλουέτα και χαμηλότερο ανάστημα. Με αμάξωμα μήκους 4,5 μ. που βασίζεται σε ένα πάτωμα με μεταξόνιο 2,679 μ. το Q3 είναι ένα από τα μεγαλύτερα SUV στην κατηγορία του.

Audi RS Q3 Sportback

Προσαρμοζόμενη ευρυχωρία

Αυτή τη συνθήκη επιβεβαιώνουν και οι εσωτερικοί χώροι που είναι αρκετά άνετοι τόσο για επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Οι τελευταίες εξυπηρετούνται από χώρο 530 – 675 λίτρων ο οποίος διευρύνεται στα 1.525 λίτρα με την πτώση των πίσω καθισμάτων. Μάλιστα το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα – το χαμηλότερο επίπεδο εξυπηρετεί την φόρτωση αντικειμένων με όγκο. Επίσης το άνοιγμα και κλείσιμο της 5ης πόρτας γίνεται μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού διευκολύνοντας περαιτέρω τον χρήστη.

Διαβάστε Επίσης

Στην καμπίνα, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν και αυτοί την ευρυχωρία καθώς τα έδρανα των πίσω καθισμάτων κινούνται κατά τον διαμήκη άξονα για 15 εκατοστά ενώ και οι πλάτες των καθισμάτων ρυθμίζονται ως προς την κλίση σε επτά θέσεις. Κερασάκι στην τούρτα ο ambient εσωτερικός φωτισμός με επιλογές 30 χρωμάτων.

Audi RS Q3 Sportback

Από το κάθισμα του οδηγού

Ο χρήστης του Audi Q3 έχει στην διάθεσή του έναν digital πίνακα ενδείξεων 10,25 ιντσών με την διαχείριση των λειτουργιών του να πραγματοποιείται από ειδικά χειριστήρια στο τιμόνι. Προαιρετικά διατίθεται και μεγαλύτερη οθόνη 12,5 ιντσών με περισσότερες λειτουργίες απεικόνισης και ενδείξεων. Από την άλλη, το σύστημα infotainment διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη αφής 10,1 ιντσών που εκτός των άλλων υποστηρίζει τις υπηρεσίες Audi Connect.

Επιπροσθέτως ευφυέστερη έχει γίνει και η πλοήγηση που τώρα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανάκτηση πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο ενώ διαθέτει και μια λειτουργία αυτόματης μάθησης που βασίζεται στις διαδρομές που εκτελούνται, έτσι ώστε να προτείνει πάντα την καλύτερη.

To εξελιγμένο σύστημα Audi Smartphone Interface φροντίζει για την διασύνδεση εξωτερικών συσκευών με το λειτουργικό του αυτοκινήτου. Το σύστημα υποστηρίζει τη διασύνδεση με τις εφαρμογές Apple CarPlay και το Android Auto.

Audi RS Q3 Sportback

Τεχνολογικό μανιφέστο

Η σειρά Q3 διατίθεται με κινητήρες βενζίνης ή diesel που συνδυάζονται με σύστημα άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδότηση. Οι αποδόσεις κυμαίνονται από 150 έως 245 ίππους με την κορυφαία έκδοση RS Q3 να παράγει ισχύ 400 ίππων. Στην διευρυμένη γκάμα Q3 υπάρχει και έκδοση plug-in hybrid (PHEV) με απόδοση 245 ίππων και εντυπωσιακές επιδόσεις, τόσο στην κατανάλωση όσο και στις ρεπρίζ.

Αναλόγως την έκδοση, η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου S tronic επτά σχέσεων. Πέραν των εκδόσεων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς υπάρχουν και οι εκδόσεις Quattro με τετρακίνηση. H τεχνολογία Quattro είναι συνώνυμη με την Audi και αποτελεί τομέα εξέλιξης επί 42 συναπτά έτη. Είναι δε η τεχνολογία εκείνη που προσφέρει στα μοντέλα της Audi την ασύγκριτη υπεροχή σε συμπεριφορά και ασφάλεια, σε όλες τις συνθήκες κίνησης.

Διαβάστε Επίσης

Audi RS Q3 Sportback

Στον τομέα των αναρτήσεων, υπάρχει διάταξη με ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, των οποίων η ρύθμιση ισορροπεί μεταξύ της ποιότητας κύλισης και της σπορτίβ συμπεριφοράς. Αυτό μεταφράζεται σε ευελιξία στην πόλη, άνεση στο ταξίδι και εξαιρετική κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες. Στην έκδοση S line προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό η σπορ ανάρτηση. Αντιστοίχως, στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων Q3 Sportback διατίθεται και το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης Audi Drive Select με μεταβλητή απόκριση.

Συστήματα ADAS

H ασφάλεια είναι ένα στοιχείο αδιαπραγμάτευτο στα μοντέλα της Audi. Η σειρά Q3 προβάλλει την τεχνολογική υπεροχή της Audi και σε αυτό τον τομέα ενσωματώνοντας πληθώρα συστημάτων ασφάλειας, υποβοήθησης οδήγησης και ημιαυτόνομης οδήγησης. Μεταξύ άλλων το τεχνολογικό πακέτο ADAS στο Q3 περιλαμβάνει τα εξής συστήματα: Το Adaptive Cruise Control που προσαρμόζει την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ φροντίζει για τη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Audi RS Q3 Sportback

Το Τraffic Jam Assist που ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης, πέδησης και επιτάχυνσης σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το Audi Pre sense front, ένα σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης που αναγνωρίζει κρίσιμες καταστάσεις με άλλους χρήστες του δρόμου και προειδοποιεί με οπτικά και ηχητικά σήματα. Το σύστημα Emergency Assist, όπου σε περίπτωση ανάγκης διατηρεί το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας και το οδηγεί σε στάση ενεργοποιώντας τα φώτα alarm αλλά και το σύστημα Lane Departure Warning που προειδοποιεί για αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας.

Τέλος, υπάρχουν και τα συστήματα υποβοήθησης παρκαρίσματος Park Assist με Parking System Plus που χρησιμοποιεί ραντάρ για την αναζήτηση θέσης στάθμευσης και υποστηρίζει τον οδηγό κατά τη διαδικασία των ελιγμών στο παρκάρισμα αλλά και το Rear Cross Traffic Assist που προσφέρει υποβοήθηση ανίχνευσης κάθετης κίνησης κατά την οπισθοπορεία και προειδοποιεί για την προσέγγιση οχημάτων όπου το σύστημα θεωρεί ότι η κίνησή τους ενέχει κινδύνους.

Το Audi Q3 μπορείτε να το αποκτήσετε με πληρωμή της 1ης δόσης μετά από 4 μήνες και με 0% επιτόκιο για 6 μήνες με το πρόγραμμα Audi Now.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network