12 παράξενα αυτοκίνητα για να μισήσεις χωρίς ενοχές

Πρωτότυπα, ιδιοκατασκευές γεμάτες υπερβολή και κακό design σε οχήματα που μάλλον θα μισήσεις αλλά υπάρχει και περίπτωση να σε ενθουσιάσουν

12 παράξενα αυτοκίνητα

Τι είναι το design για την αυτοκίνηση; Αν ρωτούσες τον Pinifarina ή τον Bertone θα σου απαντούσαν ότι "είναι όλη η υπόθεση". Και δεν έχουν άδικο. Πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που το βλέπεις και σου χαλάει την διάθεση ή προσβάλλει στην αισθητική σου ή και τα δύο μαζί; Μικρή, παραδέξου το.

Αυτοί πάντως που έφτιαξαν αυτά τα 12 παράξενα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν γούστο -αλλά κάπου το ξέχασαν. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις γιατί το γούστο είναι υποκειμενική υπόθεση.

Αλλά δεν θέλω να είμαι τόσο διαλλακτικός. Διάλεξα αυτά τα αυτοκίνητα γιατί τα βλέπω και μετά σκέφτομαι πώς θα ήταν δυνατόν να συναντήσω τους σχεδιαστές / εμπνευστές τους και να λογομαχήσουμε (μόνο) πάνω στο τι είναι όμορφο, αρμονικό και στιλάτο και τι όχι.

Τώρα βέβαια υπάρχει και αυτό που λέει ο ποιητής -δεν τον αποκαλύπτω-:"το παράξενο προκαλεί το ενδιαφέρον, ακόμα και το πάθος" και παρότι διαφωνώ με τον ποιητή θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του να εκφράζει την γνώμη του. Και θα υπερασπιστώ και εσένα φίλε αναγνώστη στην περίπτωση που σου αρέσει κάποιο από τα παρακάτω ή και όλα.

Φτιάχτηκαν μόνο δύο. Πάλι καλά

Πώς να μισήσεις τα πορτοκάλια

Σιγά το πανεπιστήμιο

Αυτοκίνητο για οπαδούς της επίπεδης Γης

Πού να κρύβεται η μαγεία άραγε;

Απορρίφθηκε ακόμα και από τους Men In Black

Τι τραβάνε και οι Σκαραβαίοι τόσα χρόνια

Και να το φιλήσεις ίδιο θα μείνει

Τι συμβαίνει όταν είσαι αναποφάσιστος σχεδιαστής

Για κυνηγούς εξωγήινων

Ευτυχώς η Nissan κατέληξε στα Leaf και Ariya

Όταν πρέπει να περάσεις παρκέ και το αυτοκίνητο

Best of Network