Βίντεο: Δεν την λένε "Πράσινη Κόλαση" χωρίς λόγο

Πολλά λεπτά με ατελείωτα οδηγικά λάθη, ατυχήματα και ηρωϊκές εξόδους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στη πίστα του Nurburgring

Τρακαρίσματα στην πίστα του Nurburgring

Το γράφουμε και στον τίτλο: Την πίστα του Nurburgring δεν την λένε "Πράσινη Κόλαση" χωρίς λόγο. Πέρα από τα ατυχήματα στο πλαίσιο αγώνων, δεκάδες άλλα έχουν σημειωθεί με την εμπλοκή "ιδιωτών" και πολλά από αυτά, δυστυχώς, υπήρξαν σοβαρά.

Όμως, το βίντεο που ακολουθεί έχει αποκλειστικά και μόνο cult στιγμιότυπα, ηρωικές εξόδους, οδηγικά ευτράπελα, παιδαριώδη λάθη, απανωτές μεταφορές βάρους, διαδοχικές "ματσολιές", άπειρα τετ-α-κε και αδέξιους χειρισμούς, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς σοβαρές, ευτυχώς, συνέπειες. Μα γιατί κάνουν τόσα λάθη οι οδηγοί στο Nurburgring; Είναι δύσκολη πίστα και αν θες να κινηθείς πραγματικά γρήγορα δεν φθάνει μόνο ένα καλοστημένο αυτοκίνητο, χρειάζονται και γνώσεις. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι οι περισσότεροι υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και αποκτούν "στενή επαφή", με τον ορθοπεδικό, τον φαναρτζή, τον μηχανικό, τις μπαριέρες και άλλα οχήματα -"αθώα" και μη.

Ακόμα και μια Ferrari F40 πέφτει στη μπαριέρα στο 31:47, ένα χρονικό σημείο που κλαίει η ψυχή μας, παρ' ότι η επαφή τόση δα. Γενικά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει. Από Volkswagen Golf μέχρι cabrio Mercedes να "κόβουν" ευθεία κάποιες στροφές μέσα από το γρασίδι. Μια  BMW "ερπετό" καταστρέφει εντελώς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου στο αθώο γρασίδι. Και, περιττό να πούμε ότι ένα Jeep Wrangler τα πήγε πολύ καλύτερα όταν βγήκε εκτός δρόμου.

Απολαύστε ένα βίντεο επικό σε διάρκεια -20 χρόνια λαθών είναι αυτά- και bonus όλα τα δυνατά παραδείγματα για το πού οδηγεί η υπερδιόρθωση.

Best of Network