Video: Στην πίστα με το Ariel Atom 4R-έχει κινητήρα από Civic Type R

Πόσες χιλιάδες ευρώ θα έδινες για να απολαμβάνεις μια εξωτική κατασκευή φουλ στα ανθρακονήματα και με μοτέρ από το γενναίο Civic Type R;

Αυτό είναι το νέο Ariel Atom 4R και όπως βλέπεις είναι όλο ανθρακονήματα και πτέρυγες. Είναι πλέον πιο δυνατό κατά 25% και φτάνει τα 100 km/h σε λιγότερο από 2,7 δευτερόλεπτα, τα 160 km/h σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 274 km/h.

Ariel Atom 4R

Έχει καταπιεί δαίμονα, ο οποίος κρύβεται μέσα σε περίπου 400 ίππους. Οι οποίοι με την σειρά τους προέρχονται από το μοτέρ του Honda Civic Type R. 

Ξεκινάει από 90.000 ευρώ, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το "κανονικό" μοντέλο που ξεκινά από -καλά, δεν έχει σημασία πραγματικά, επειδή η λίστα αναμονής της Ariel είναι τόσο μεγάλη που τα αυτοκίνητα δεν χάνουν χρήματα. Αλλά είναι καλύτερο να σκεφτείτε αυτό το αυτοκίνητο ως 4R+.

Ariel Atom 4R
Ariel Atom 4R
Ariel Atom 4R
Ariel Atom 4R
Ariel Atom 4R
Ariel Atom 4R
Ariel Atom 4R

Έχουν κάνει ό,τι μπορούν, από τροχούς και φρένα από ανθρακονήματα (εξοικονομώντας 26 κιλά), καθώς και πάνελ και φτερά από ανθρακονήματα, μέχρι εξωτικά τετραπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins και ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο Quaife με πνευματική ενεργοποίηση. Έτσι, αυτό κοστίζει περίπου 160.000 ευρώ όπως δοκιμάστηκε.

Συνολικά; Είναι μια τρελή τρελή συσκευή που δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά. Θέλει απλώς να διασκεδάσει, όπως διαπιστώνει ο Ollie Marriage του περιοδικού Top gear όταν κάτσει πίσω από το τιμόνι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network