Άκου τον εκπληκτικό ήχο των Porsche στα ράλι

Η FIA μόλις "σκότωσε" το RGT Cup ένα έπαθλο στα διεθνή ράλι που μας χάρισε τη συμμετοχή των Porsche 911 σε αγώνες που δεν τις είχαμε συνηθίσει

Στο πλαίσιο των αλλαγών που ανακοίνωσε η FIA ενόψει του 2023, που περιλαμβάνονται κατά βάση ορισμένες μετονομασίες και μια προσαρμογή των κατηγοριών που βρίσκονται κάτω από την κορυφαία Rally1, σταμάτησε και την διεξαγωγή του RGT Cup. Και τι μας νοιάζει θα σκεφτείς και μπορεί να έχεις δίκιο, διότι κανείς δεν ασχολούταν ιδιαίτερα με το RGT Cup, όμως αυτή η κατηγορία που μεταφράζεται σε πραγματικές λέξεις ως Rally Gran Turismo, περιλάμβανε τις Porsche 911 για αγώνες ράλι. 

Porsche 911 Rally GT

Μια κατηγορία που μας προέκυψε στις αρχές της δεκαετίας του 2010, γνώρισε κάποιο ενδιαφέρον τα πρώτα χρόνια και στην συνέχεια έφθινε, "θύμα" της δαπανηρής εμπλοκής σε αγώνα με ένα αυτοκίνητο που έχει διαφορετικό status. Όμως αυτό ήταν και το τόσο ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο με την RGT κατηγορία. Το ότι δηλαδή κανείς δεν περίμενε να δει μια "πρησμένη" και χαμηλωμένη "κυρία" να μεταφέρεται από τις πίστες στις σκονισμένες από τις μπούκες ειδικές διαδρομές. 

Με οδηγούς "ιερά τέρατα"

Romain Dumas Porsche Rally GT

Στην πορεία, η κατηγορία προσέλκυσε την Abarth με το νέο 124 και φυσικά την Alpine με το Α110, τα οποία αμφότερα ήταν κάπως πιο βολικά να τα εκμεταλλευτεί κανείς και να τα τοποθετήσει στην ποικιλία πλάτους που παρουσιάζουν οι ειδικές διαδρομές των ράλι.

Abarth 124 Rally GT

Αυτή η άνθηση όμως με την συμμετοχή ουσιαστικά δύο εργοστασίων και όσων από τις Porsche είχαν φτιαχτεί για αυτόν τον σκοπό, διήρκεσε λίγο με κυριότερους εκπροσώπους τους Franocis Delecour και Romain Dumas, οι οποίοι κατέκτησαν και τον σχετικό τίτλο το 2015 και  το 2017 αντιστοίχως, αλλά και τύπους σαν τον 31χρονο Γάλλο Raphael Astier που είναι ένας από τους πιο ένθερμους Ευρωπαίους των GT αγωνιστικών στα ράλι. 

Αποχαιρετούμε λοιπόν το RGT Cup με ένα χαρακτηριστικό compilation που λένε και στον κόσμο του YouTube, το οποίο πρέπει να απολαύσεις με όλες τις αισθήσεις που μπορείς μέσω της οθόνης. Κοινώς αν δεν μπορείς να το ακούσεις, άστο για κάποια άλλη στιγμή. 
 

Best of Network