Γιατί αυτό το Sierra Cosworth θα πιάσει τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία

Είναι το απόλυτο Ford επιδόσεων των 80s, είναι σε άριστη κατάσταση και έχει στο κοντέρ λιγότερα από 8.500km. Θα δημοπρατηθεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Ford Sierra Cosworth RS500

Το ρετρό πουλάει, το όνομα Cosworth έχει αφήσει διαχρονικά το δικό του στίγμα στον χώρο της ταχύτητας και οι δημοπρασίες γρήγορων και σπάνιων αυτοκινήτων γνωρίζουν μέρες δόξας. Το αυτοκίνητο που έχεις μπροστά σου είναι ένα Sierra RS Cosworth, με την τεράστια αεροτομή να καθιστά αδύνατο να το μπερδέψεις με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε στο δρόμο. Όμως δεν είναι ένα Sierra Cosworth της σειράς, όσο τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Ford Sierra Cosworth RS500

Και γιατί θα πιάσει τιμή-ρεκόρ;

Κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του 1980, στάλθηκαν στην Aston Martin Tickford 500 αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης, έτσι ώστε με τις απαραίτητες μετατροπές να προκύψει η ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου που έγινε ποτέ, η RS500. Σωστά κατάλαβες, αυτό είναι ένα από τα Sierra Cosworth RS500 του 1987. Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, που θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσουν στα ύψη την τιμή πώλησής του.

Ford Sierra Cosworth RS500

Πρόσφατα, οι τεχνικοί της Tremona Garage στο Σαουθάμπτον το υπέβαλαν σε εξαντλητικό σέρβις ώστε να λειτουργεί σαν καινούργιο. Κάτι που εδώ που τα λέμε δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς στο οδόμετρο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αναγράφεται η ένδειξη 8.355km. Μάλλον λίγα για ένα μοντέλο 35 χρόνων, δεν συμφωνείς;

Ford Sierra Cosworth RS500

Η δημοπρασία στην οποία θα τεθεί προς πώληση, είναι η Race Retro του Silverstone Auctions και θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Μάλιστα αναμένεται πως θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης ενός Sierra Cosworth που είναι 135.700 λίρες, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την απίστευτη τιμή των 150-180.000 λιρών.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που έχει διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης είχε αγοράσει ένα επιπλέον σετ αυθεντικών ζαντών και ελαστικών RS500 της τότε εποχής, για να διασφαλίσει ότι τα πρωτότυπα με την σφραγίδα της ημερομηνίας δεν θα χρειαζόταν να "αντέξουν το βάρος του αυτοκινήτου για παρατεταμένες περιόδους".

Best of Network