Αυτή είναι η πρωταγωνίστρια Lamborghini Countach στον "Λύκο της Wall Street"

Μια αυθεντική Lamborghini Countach 25th Anniversary κατέστρεψε ο Martin Scorsese για τον Λύκο της Wall Street

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Αν υπήρχαν βραβεία για τα αυτοκίνητα που έχουν βρεθεί στα περισσότερα ελληνικά, εφηβικά δωμάτια τη δεκαετία του 90, η Lamborghini Countach θα είχε αποσπάσει χαλαρά ένα από τα τρία πρώτα. Είτε σε αφίσα, είτε σε μινιατούρα, μια Lamborghini Countach ήταν must εκείνη την εποχή και είχε και ιδιαίτερη αξία, καθώς όταν επέστρεφες έπειτα από έξι ώρες μπάλα, κρυφτό, κυνηγητό ή αμπάριζα, είχες ανάγκη να αφήσεις το βλέμμα σου να περιπλανηθεί στις αλλόκοτες και διαστημικές γραμμές του ιταλικού υπεραυτοκινήτου. Τότε δεν ξέραμε πως τύποι σαν τον Jordan Belfort, τον αληθινό "Λύκο της Wall Street" αγόραζαν και οδηγούσαν τέτοια αυτοκίνητα στην πραγματικότητα. Και εδώ που τα λέμε καλύτερα που δεν το ξέραμε. 

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Το 2013 όταν ο Martin Scorsese μετέφερε την αδιανόητα υπερβολική και τρομακτικά αληθινή, ιστορία του απατεώνα χρηματιστή στον κινηματογράφο, προτίμησε την λευκη Lamborghini Countach 25th Anniversary από την λευκή Ferrari Testarossa που επίσης είχε στην κατοχή του ο Αμερικανός και δεν είχε άδικο. Η Lambo μαγνήτιζε τα βλέμματα και καθήλωνε το μυαλό. "Φώναζε" από μακριά το extravagant της εποχής και για το ευρύ κοινό ήταν ένα στολίδι βιτρίνας, περισσότερο από σπορ αυτοκίνητο. Για τους αυτοκινητάνθρωπους όμως ήταν ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. 

Επετειακή και πανίσχυρη

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Για την ακρίβεια η Lamborghini Countach 25th Anniversary ήταν η ταχύτερη Countach που είχε δημιουργηθεί μέχρι τότε.Το 1988 αποφασίστηκε ο επανασχεδιασμός της Countach για να τιμηθούν τα 25 χρόνια της Lamborghini. Το έργο ανέλαβε ο Horacio Pagani και δημιούργησε αυτό που για πολλούς ιστορικούς της φίρμας, είναι η πιο επιθυμητή εκδοχή της Countach που δημιουργήθηκε ποτέ. Το ρύγχος ανυψώθηκε ελαφρώς και οι προφυλακτήρες επανασχεδιάστηκαν. Η πιο ορατή διαφοροποίηση από τις μέχρι τότε Countach ήταν στους αεραγωγούς πίσω από τις πόρτες που έγιναν πιο αιχμηροί και πιο εμφανείς. 

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Για τον καλύτερο χειρισμό της κλήθηκε να συμβάλει στην εξέλιξη ο Sandro Munari ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία των ράλι, έτσι οι 425 ίπποι από τον 5.2 λίτρων κινητήρα της Countach QV ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμοι και η επιτάχυνση των 4,5 δευτερολέπτων για το 0-100km/h ήταν η καλύτερη τιμή που είχε προσφέρει ποτέ, μέχρι τότε, οποιαδήποτε Lamborghini. 

H Aniversario του Λύκου της Wall Street

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Στην Ιταλία όλοι την έμαθαν γρήγορα ως Aniversario. Κατασκευάστηκαν 657 από το 1988 μέχρι το 1990 και η έκδοση που αφορούσε την Αμερική είχε μερικές διαφορές από εκείνη της Ευρώπης. Η Lamborghini Countach Aniversario, είχε αυτούς τους πρόσθετους προφυλακτήρες (γνωστούς ως προφυλακτήρες 5 mph) για να εναρμονίζεται με την νομοθεσία των Η.Π.Α. και μια τέτοια χρησιμοποίησε ο Scorsese για τον "Λύκο". Ήταν μία από τις μόλις 23 white on white που εισήχθησαν στις Η.Π.Α. τότε. Ολόλευκη, με λευκές λεπτομέρειες, γαλακτερά φανάρια και λευκό εσωτερικό.

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Σύμφωνα με κάποιο σχόλιο στο IMDB, από κάποιον που υποστηρίζει πως εργάστηκε στην παραγωγή της ταινίας, ο Scorsese δεν αναζήτησε ρέπλικα για τον ρόλο. Βρήκε μια αυθεντική Lamborghini Countach Aniversario και μια απλή που χρησιμοποίησε ελάχιστα σε μια σκηνή μετά την "εγκεφαλική παράλυση" του Leonardo di Caprio ως Jordan Belfort. Έτσι πιστεύεται μέχρι και σήμερα πως ο ηθοποιός τράκαρε μια αυθεντική Aniversario και όχι μια ψεύτικη, όσο και αν αυτό ακούγεται σπαρακτικό. Οι ζημιές ήταν επιφανειακές και η στραπατσαρισμένη Lamborghini που εμφανίζεται όταν πια ο Belfort συλλαμβάνεται (και ξενερώνει από την επήρεια των ναρκωτικών) είναι μόνο ειδικά εφέ από τους σπεσιαλίστες του Hollywood. 

Η αξία της Aniversario 

Lamborghini Countach 25 Anniversary

Ως γνωστόν ένας πρωταγωνιστικός ρόλος σαν αυτόν στον "Λύκο της Wall Street" απογειώνει την αξία ενός αυτοκινήτου και κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση της Lamborghini Countach 25th Anniversary. Πριν το 2013 που κυκλοφόρησε το blockbuster του Scorsese, το αυτοκίνητο άλλαζε χέρια για λίγο περισσότερο από 100.000 δολάρια. Σταδιακά πλησίασε τις 300.000 και στις πρόσφατες δημοπρασίες του Mecum, στο Kissimmee της Φλόριντα πουλήθηκαν δύο Aniversario, η μία αντί 550.000 δολαρίων και η άλλη αντί 715.000 δολαρίων. 

Lamborghini Countach 25 Anniversry

Best of Network