Δείτε πώς η Hyundai καταπολεμά τις υψηλές θερμοκρασίες με μια νέα μεμβράνη

Το καινοτόμο Nano Cooling Film της Hyundai βοηθάει τους κατόχους αυτοκινήτων της να διατηρούνται δροσεροί στις υψηλές θερμοκρασίες.

Hyundai Nano Cooling Film

Θα έχεις παρατηρήσει πως σε επίπεδο θερμοκρασιών, είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα. Η άνοιξη που διανύουμε έχει χαρακτηριστεί από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Πολλή ταλαιπωρία και ζέστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ικανή να προκαλέσει θερμοπληξία.

Διαβάστε Επίσης

Ίσως όμως όχι για πολύ ακόμα, καθώς η Hyundai προχωρά με την εξέλιξη του Nano Cooling Film, το οποίο ανακοινώθηκε αρχικά το περασμένο καλοκαίρι. Παρουσιάζεται ως μια "επαναστατική μεμβράνη παραθύρου οχήματος" που προσφέρει σημαντικά καλύτερη απόδοση εσωτερικής ψύξης από τις συμβατικές επιστρώσεις.

Hyundai Nano Cooling Film

Για να δείξει την αποτελεσματικότητά της σε πραγματικές συνθήκες, η Hyundai εφάρμοσε την μεμβράνη σε 70 οχήματα πελατών της, στη Λαχώρη του Πακιστάν. Μπορεί να μην σου ακούγεται σαν το πιο ενδεδειγμένο μέρος για τη διεξαγωγή μιας δοκιμής, όμως η Hyundai αναφέρει πως οι ημερήσιες καλοκαιρινές θερμοκρασίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 50 °C και οι παραδοσιακές μεμβράνες παραθύρων απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας.

Hyundai Nano Cooling Film

Αν και η δοκιμή στο Πακιστάν μόλις ξεκίνησε, η Hyundai δήλωσε ότι προηγούμενες δοκιμές είχαν ως αποτέλεσμα "το Nano Cooling Film να μειώσει τη θερμοκρασία κοντά στο κεφάλι του οδηγού έως και 10,98 °C σε σύγκριση με τη συμβατική μεμβράνη επίστρωσης ενός παραθύρου και έως 12,33 °C σε σύγκριση με το ίδιο όχημα χωρίς μεμβράνη".

Ιδιαίτερα αποτελεσματική

Hyundai Nano Cooling Film

Η μεμβράνη είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μείωση των θερμοκρασιών σε εσωτερικές επιφάνειες, όπως π.χ. αυτές των καθισμάτων, καθώς μείωσε τη θερμοκρασία κατά 15,38 °C σε σύγκριση με ένα όχημα με συμβατική μεμβράνη και 22 °C σε σύγκριση με ένα όχημα χωρίς μεμβράνη.

Ο τελευταίος γύρος δοκιμών έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα και την ικανότητα της μεμβράνης να αντέχει σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα τελικά τεστ, καθώς η Hyundai δήλωσε ότι το φιλμ επίστρωσης θα μπει σε μαζική παραγωγή στο μέλλον.

Hyundai Nano Cooling Film

Ενώ δεν ανέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η Hyundai δήλωσε ότι το Nano Cooling Film εμποδίζει αποτελεσματικά την εξωτερική θερμική ενέργεια, ενώ επιτρέπει επίσης τη διαφυγή της εσωτερικής θερμότητας.

Όπως εξήγησε η Hyundai, "η εξωτερική επίστρωση του φιλμ ακτινοβολεί θερμότητα στα μεσαία υπέρυθρα μήκη κύματος από το εσωτερικό του οχήματος προς τα έξω, ενώ τα εσωτερικά δύο στρώματα αντανακλούν την εισερχόμενη θερμότητα στα μήκη κύματος κοντά στο υπέρυθρο, μειώνοντας έτσι τη συνολική ποσότητα θερμότητας που καταλήγει στο εσωτερικό".

Hyundai Nano Cooling Film

Η Hyundai σημείωσε επίσης ότι το φιλμ μπορεί να εφαρμοστεί και σε συνδυασμό με συμβατικές μεμβράνες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Hyundai σε διάφορες από τις πιο θερμές περιοχές του πλανήτη, ενδέχεται να επιστρέψουν σε ένα πιο δροσερό αυτοκίνητο κάποια στιγμή στο μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network