Η Lamborghini Huracan STJ κλείνει τον κύκλο του μοντέλου και θα κυκλοφορήσει μόνο σε 10 κομμάτια

Μετά την STJ δεν θα υπάρξει άλλη Huracan. Το αγαπημένο supercar με τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα θα δώσει την θέση του σε ένα υβριδικό supercar αλλά μέχρι τότε απολαύστε την μία από τις 10 Huracan STJ που θα παραχθούν.

Lamborghini Huracan STJ

Η Lamborghini μόλις παρουσίασε την Huracan STJ, μια περιορισμένη έκδοση δέκα μονάδων που είναι και το κύκνειο άσμα του μοντέλου με τον κινητήρα V10.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 αποτελεί σύμβολο της ιστορίας της Lamborghini, συμβάλλοντας στην επιτυχία της οικογένειας Huracan που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014, η οποία μέχρι το τέλος του έτους θα αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο σούπερ σπορ αυτοκίνητο εξοπλισμένο με ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης. 

Διαβάστε Επίσης

Με σχεδίαση βασισμένη στη Huracan STO η STJ αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα των επιδόσεων που έχει επιτευχθεί στην ιστορία της οικογένειας Huracan, χάρη σε ένα μοναδικό πακέτο χαρακτηριστικών που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει περαιτέρω το αγωνιστικό πνεύμα της Huracan STO.

Τι σημαίνει STJ

Το STJ σημαίνει Super Trofeo Jota: Το Super Trofeo αποτίει φόρο τιμής στο πρωτάθλημα Lamborghini, που ιδρύθηκε το 2009, ενώ το Jota αναφέρεται στο Παράρτημα J των κανονισμών της FIA που καθορίζει τις προδιαγραφές των αγωνιστικών αυτοκινήτων, καθώς και στη μακρά παράδοση των μοντέλων της Lamborghini που αναπτύχθηκαν για την πίστα, ξεκινώντας από την Miura SVJ και συνεχίζοντας με την Aventador SVJ.

Lamborghini Huracan STJ

Η Huracan STJ ξεχωρίζει χάρη στο ειδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε από τους τεχνικούς της Lamborghini Squadra Corse, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε επί δέκα χρόνια στην κορυφή των αγώνων Gran Turismo.

Διαβάστε Επίσης

Η εξελιγμένη αεροδυναμική της STO έχει βελτιωθεί περαιτέρω με την προσθήκη του εμβληματικού "cofango": δύο ολοκαίνουργια αεροδυναμικά εξαρτήματα (flicks) από ανθρακονήματα, ενώ η γωνία της πίσω πτέρυγας έχει αυξηθεί κατά 3 μοίρες σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, ώστε να εξασφαλιστεί 10% αύξηση του αεροδυναμικού φορτίου, διατηρώντας παράλληλα την απόλυτη ισορροπία του αυτοκινήτου.

Lamborghini Huracan STJ

Όπως και η STO, η Huracan STJ αποδίδει μέγιστη ισχύ 630 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και ροπή 565 Nm (στις 8.000 σ.α.λ.) που ελέγχεται από ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (LDF - Lamborghini Doppia Frizione), σε συνδυασμό μόνο με την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης διαθέτει ένα σετ τεσσάρων ρυθμιζόμενων αμορτισέρ αγωνιστικής προέλευσης, τα οποία αντικαθιστούν τα στάνταρ ενεργά εξαρτήματα. Τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα σε τέσσερις κατευθύνσεις για τη βελτιστοποίηση της επαναφοράς και της συμπίεσης τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές συχνότητες, δίνοντας απόλυτη ελευθερία επιλογής στη ρύθμιση με βάση τα χαρακτηριστικά της πίστας.

Lamborghini Huracan STJ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά των αμορτισέρ επιτρέπουν τη χρήση χαμηλότερης ακαμψίας ελατηρίου, διατηρώντας παράλληλα τον βέλτιστο δυναμικό έλεγχο του αυτοκινήτου και αυξάνοντας την ακρίβεια του τιμονιού. Για να μεγιστοποιηθεί η δυναμική οδήγησης, έχουν αναπτυχθεί ειδικά ελαστικά Bridgestone Potenza Race, κατασκευασμένα με ένα ειδικό μείγμα υψηλής πρόσφυσης και τοποθετημένα σε ζάντες 20 ιντσών με μονό παξιμάδι.

Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά επέτρεψαν τη βελτίωση κατά περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο του χρόνου γύρου στην πίστα Handling Track του Τεχνικού Κέντρου Nardò σε σύγκριση με το Huracán STO.

Ο σπορ χαρακτήρας και η αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου αντικατοπτρίζονται επίσης στην αισθητική, με δύο διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης και βαφής που σχεδιάστηκαν οριστικά από το Lamborghini Centro Stile.

Η πρώτη συνδυάζει Grigio Telesto (γκρι) αμάξωμα σε συνδυασμό με οροφή Nero Noctis (μαύρο) και λεπτομέρειες Rosso Mars (κόκκινο) και Bianco Isi (λευκό), ενώ η καμπίνα χαρακτηρίζεται από καθίσματα Nero Cosmus (μαύρο) Alcantara με δερμάτινες λεπτομέρειες και ραφές Rosso Alala (κόκκινο) σε αντίθεση.

Η δεύτερη διαμόρφωση έχει αμάξωμα Blu Eliadi (μπλε) με οροφή Nero Noctis (μαύρο) και λεπτομέρειες Rosso Mars (κόκκινο) και Bianco Isi (λευκό). Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν επίσης μια ειδική, αριθμημένη πλάκα από ανθρακονήματα με την ένδειξη "1 από 10". Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί μια προσαρμοσμένη πλάκα στην πλευρά του συνοδηγού σύμφωνα με τις οδηγίες του πελάτη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network