Γιατί αυξήθηκαν οι πωλήσεις του Audi R8 το πρώτο τρίμηνο του 2024

Με την παραγωγή του R8 να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου του 2024, οι αγοραστές έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την τελευταία ευκαιρία να αποκτήσουν το γερμανικό supercar.

Audi R8 V10 GT RWD

Ξέρουμε τι θα σκεφτείς. Δεν είναι λογικό οι πωλήσεις ενός μοντέλου να αυξάνονται λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες ικανές να κάνουν τη διαφορά.

Πρώτον, μιλάμε για το Audi R8, όχι ένα οποιοδήποτε μοντέλο. Και δεύτερον, η διακοπή της παραγωγής της υπάρχουσας γενιάς, δεν συνοδεύεται από την έναρξη κάποιας άλλης. Κοινώς, το R8 περνάει στην ιστορία.

Διαβάστε Επίσης

Μετά από 18 χρόνια παρουσίας στη γκάμα της Audi και δύο γενιές, η παραγωγή του R8 ολοκληρώθηκε επίσημα στα τέλη του περασμένου μήνα. Ίσως λοιπόν το αγοραστικό κοινό να συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να αποκτήσει το γερμανικό supercar όπως ακριβώς θα το ήθελε. Κάτι που με τη σειρά του, οδήγησε σε διπλασιασμό τις πωλήσεις του τους τελευταίους μήνες που ήταν στην παραγωγή.

Audi R8 V10 GT RWD


Κάπως έτσι, οι πωλήσεις του R8 με τον εξαιρετικό V10 κάτω από το καπό, έφτασαν τις 181 το πρώτο τρίμηνο του 2024, αυξημένες κατά 87% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Και δεν ήταν το μόνο Audi υψηλών επιδόσεων που προσέλκυσε πολλούς αγοραστές. Απ' ότι φαίνεται συμπαρέσυρε και το αμιγώς ηλεκτρικό coupe e-tron GT, του οποίου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αυτό μεταφράζεται σε 776 πωλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network