Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift-όλες οι πληροφορίες, τιμές και εκδόσεις

Έχει αλλάξει αλλά όχι τόσο που να χάσει τα πλεονεκτήματα που ανέκαθεν το χαρακτήριζαν. Το νέο Suzuki Swift είναι εδώ και έχουμε όλες τις πληροφορίες.

Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024

Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μικρού hatchback Suzuki Swift είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Το νέο μοντέλο της Suzuki προφανώς και έχει αλλάξει αλλά εξακολουθεί να βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του. Άλλωστε αυτό ήταν και σωστό.

Suzuki Swift 2024

Δεν αλλάζεις εντελώς την συνταγή ενός μοντέλου με συνολικές πωλήσεις πάνω από 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Και η συνταγή έχει κυρίως αξιοπιστία και δυναμική οδική συμπεριφορά και στην τέταρτη γενιά του και πολλά ακόμα. Όπως η νέα σχεδίαση, τα αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας αλλά και ο νέος κινητήρας 1,2 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V SHVS.

Σχεδίαση

Παρατηρούμε ανασχεδιασμένη μάσκα με γρίλιες σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L, που δένουν αρμονικά με τις στρογγυλεμένες γραμμές των φτερών. Ο δυναμικός χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται ακόμη περισσότερο από τα πίσω φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ πίσω προφυλακτήρα. 

Suzuki Swift 2024

Το μοντέλο διατίθεται σε 9 χρώματα αλλά και 4 διχρωμίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται και νέα εντυπωσιακά χρώματα, όπως το Frontier Blue Pearl Metallic και το Cool Yellow Metallic. 

Τι γίνεται στην καμπίνα

Η θέση οδήγησης του νέου SWIFT είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει σωστή εργονομία με τα χειριστήρια να είναι οδηγοκεντρικά τοποθετημένα. Ενδιαφέρον έχει η διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στις επιφάνειες του ταμπλό και στην επένδυση των μπροστινών θυρών.

Suzuki Swift 2024

Η οθόνη αφής HD 9 ιντσών είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto μέσω ασύρματης σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο και σύνδεσης USB, υποστηρίζει δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.

Τα αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας του νέου SWIFT

Στο νέο Swift βρίσκουμε το Σύστημα Υποβοήθησης Πέδησης II (DSBS II) με ένα ραντάρ απόστασης και μία κάμερα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την ανίχνευση οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών μπροστά από το όχημα και βοηθούν στην αποφυγή των μετωπικών, διαγώνιων και πλευρικών συγκρούσεων. 

Φυσικά υπάρχει Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keep Assist, LKA) που όταν το σύστημα adaptive cruise control είναι ενεργοποιημένο, το σύστημα διατήρησης λωρίδας βοηθάει τον οδηγό να παραμένει στη λωρίδα του. 

Suzuki Swift 2024

Αναμενόμενο για ένα αυτοκίνητο με φρέσκια τεχνολογία είναι και το Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού (Driver Monitoring System, DMS) ενώ διαθέτει και Σύστημα Αποφυγής Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Prevention), Adaptive Cruise Control (ACC), Λειτουργία Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor), Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCTA) και Σύστημα Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης eCall

Νέος κινητήρας 1.2L με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V SHVS

Ο νέας σχεδίασης τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων Z12E στο νέο SWIFT πετυχαίνει θερμική απόδοση έως 40%, με αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη μείωση του βάρους, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την αύξηση της ροπής σε χαμηλές στροφές λειτουργίας για καλύτερη απόκριση.

Suzuki Swift 2024

Στο νέο SWIFT, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V SHVS. Τι ακριβώς κάνει; Μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και την αποθηκεύει στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Το ηλεκτρικό μοτέρ ISG (Integrated Starter Generator) βοηθά τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση.

Το κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τον νέο κινητήρα. Το συγχρονιζέ και η διαδρομή του μοχλού έχουν βελτιστοποιηθεί για τη μείωση της απαιτούμενης δύναμης κατά την αλλαγή των σχέσεων.

Τα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων υιοθετούν ένα νέας σχεδίασης και κατασκευής CVT κιβώτιο, κατάλληλο για τον νέο κινητήρα. 

Τιμούλα;

Το SWIFT είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας για προ παραγγελία στο επίσημο δίκτυο εμπόρων. Η τιμή της έκδοσης GL είναι 18.450 ευρώ, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, adaptive cruise control, οθόνη Infotainment 9 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, hill hold, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας.

Η έκδοση GL+ κοστίζει 19.530 ευρώ και η GLX 21.250 ευρώ (εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο).

Το SWIFT με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς κοστίζει από 20.600 ευρώ (GL), ενώ με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT 21.330 ευρώ (GL+).

Όπως και το υπάρχον SWIFT, έτσι και το νέο συνοδεύεται από τις εξής εγγυήσεις: 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας (ή 100.000 χλμ για τα μηχανικά / ηλεκτρικά μέρη), 12 χρόνια για το αμάξωμα, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network