Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε περιπολικό Lucid Air

To αμερικανικό πολυτελές ηλεκτρικό sedan μετατράπηκε σε περιπολικό που διαθέτει στην οροφή του ακόμη και εξέδρα απογειώσης για drone.

Lucid Air Saudi Arabia police

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η είδηση ακούγεται περίεργη. Η αστυνομία της οικονομικής πόλης King Abdullah Economic City (KAEC) στη Σαουδική Αραβία, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Τζέντα, πρόσθεσε στον στόλο της ένα Lucid Air. Πώς εξηγείται η επιλογή; Για όσους γνωρίζουν, η εξήγηση είναι αρκετά πιο απλή απ' ότι φαίνεται.

Διαβάστε Επίσης

Το συγκεκριμένο μοντέλο της αμερικανικής startup, συναρμολογείται σε δύο εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Το κύριο βρίσκεται στην Casa Grande της Αριζόνα και το δεύτερο στη Σαουδική Αραβία. Και αν εξακολουθείς να απορείς για τον λόγο που η Lucid επέλεξε την χώρα της Μέσης Ανατολής για να κατασκευάσει εκεί εργοστάσιο, η απάντηση βρίσκεται στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Aerodynamic Lucid Air

Η Lucid Motors ανήκει σε θυγατρική εταιρεία του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, η οποία κατέχει περίπου το 60,5% του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα την Καλιφόρνια. Κάπως έτσι, ακούγεται αρκετά λογικό η χώρα που κατέβαλε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει την Lucid πέρυσι, να φιλοξενεί ένα εργοστάσιό της και να διαθέτει ένα μοντέλο της στην υπηρεσία του Νόμου.

Αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα Air sedan προδιαγραφών κατάλληλων για χρήση από την αστυνομία, να έχει προετοιμαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας της Σαουδικής Αραβίας ώστε να κάνει την εμφάνισή του στη φετινή Παγκόσμια Έκθεση Άμυνας που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Το Lucid Air εμφανίζεται δίπλα σε ένα πλήθος στρατιωτικών και αστυνομικών οχημάτων που περιπολούν στους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, στην οροφή του έχει τοποθετηθεί μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να μεταφέρει και drone που θα χρησιμοποιείται στις διάφορες επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network