Hyundai και Kia παρουσίασαν το επαναστατικό Uni Wheel

Το Uni Wheel είναι μια νέα επαναστατική διάταξη του συστήματος διεύθυνσης από την Hyundai και την Kia που υπόσχεται να φέρει επανάσταση.

Hyundai Kia Uni Wheel

Η Hyundai τόσο μέσω της υποεταιρείας της Mobis, όσο και ως Hyundai Group συνεχίζει να αναζητά λύσεις που θα προσφέρουν κάτι πρωτοποριακό στον χώρο του αυτοκινήτου. Η τελευταία της αποκάλυψη είναι το Uni Wheel το οποίο είναι επί της ουσίας μια νέα διάταξη του συστήματος διεύθυνσης, η οποία ελευθερώνει χώρους για ακόμη πιο ευρύχωρα και άνετα αυτοκίνητα.  

Hyundai Kia Uni Wheel

Οι αλλαγές που ενσωματώνει το Uni Wheel αφορούν συνολικά το σύστημα διεύθυνσης αλλά και μετάδοσης κίνησης, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για επανασχεδίαση συστημάτων και επανατοποθέτησή τους ώστε να παραμείνουν λειτουργικά, αλλάζοντας επι μέρους και όχι στη φιλοσοφία τους. 

Διαβάστε Επίσης

Τουτέστιν, σε ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ισχύς αποστέλλεται από τον κινητήρα μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων στους τροχούς με τη χρήση κινητήριων αξόνων και αρθρώσεων ή μπιλιοφόρων όπως τις ξέρουμε. Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο ηλεκτροκινητήρας και ο μειωτήρας υποκαθιστούν τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά η υπόλοιπη διαδικασία παραμένει η ίδια. 

Hyundai Kia Uni Wheel

Το Uni Wheel αλλάζει αυτό το τελευταίο βήμα, καθώς πλέον ο μειωτήρας τοποθετείται στο εσωτερικό της πλήμνης του τροχού και λειτουργεί με μεμονωμένους ηλεκτροκινητήρες κοντά σε κάθε τροχό. 

Διαβάστε Επίσης

Αυτό σημαίνει αυτομάτως την απουσία ενός μεγάλου ηλεκτρικού κινητήρα που συνήθως τοποθετείται εκεί που βρίσκαμε και τον θερμικό, κάτι που αφήνει χώρο για καλύτερη εκμετάλλευση όσον αφορά το εσωτερικό και τους υπόλοιπους χώρους. 

Hyundai Uni Wheel

Εξαντλητική μελέτη τεχνολογίας 

Ολόκληρο το παραδοσιακό σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει αντικατασταθεί στο Uni Wheel από έναν περίπλοκο συνδυασμό γραναζιών. Οι τεχνικοί της Hyundai έκαναν αμέτρητες δοκιμές και συνδυασμούς προκειμένου να καταλήξουν στον πιο αποτελεσματικό.  

Hyundai Kia Uni Wheel

Περιγράφεται ως "πλανητική" διάταξη γιατί τα γρανάζια κινούνται σαν πλανήτες εσωτερικά ενός μεγαλύτερου γραναζιού που δέχεται την κίνηση και την μοιράζει. Όλο το σύστημα φροντίζει να συνεργάζεται και με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ώστε να σταθεροποιεί το όχημα σε πιο τραχιές επιφάνειες και να συμβάλει τα μέγιστα στην άνεση. 

Hyundai Uni Wheel

Στο video παρακάτω μπορείς να πάρεις μια σαφή ιδέα για το πως λειτουργεί το Uni Wheel. 


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network