Η Hyundai γίνεται η πρώτη που θα πουλάει αυτοκίνητα και στο Amazon

Ήταν αναμενόμενο ότι κάποιος θα το έκανε και τελικά η Hyundai είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα πουλάει τα προϊόντά της και μέσω Amazon

Hyundai Kona Hybrid

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις ολόκληρης της γκάμας αυτοκινήτων της μέσω της πλατφόρμας αγορών Amazon στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Εκπρόσωπος της Hyundai δήλωσε στο Automotive News ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 18 αντιπροσώπους, ενώ θα ακολουθήσει ευρύτερη εξάπλωση το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της συνεργασίας μεταξύ της Hyundai και της Amazon για την παροχή καινοτόμων εμπειριών στους καταναλωτές.

Διαβάστε Επίσης

O CEO της Hyundai Jae Hoon Chang δήλωσε ότι η συνεργασία "ξεκλειδώνει απίστευτες ευκαιρίες" για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς επεκτείνει τη γκάμα της, αυξάνει το δίκτυο πωλήσεων και μεταβαίνει στην ηλεκτροκίνηση.

Πώς λειτουργεί

Η Hyundai θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιήσει το ψηφιακό εργαλείο λιανικής πώλησης της Amazon σε κάθε στάδιο της πώλησης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε ότι οι αντιπρόσωποί της θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το "κατάστημα" της Hyundai στην Amazon U.S. θα παρουσιάζει το απόθεμα των εμπόρων λιανικής πώλησης, συνδέοντάς τους εύκολα με τους αγοραστές στην αγορά.

Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να αναζητούν αυτοκίνητα σε απόθεμα σε τοπικό επίπεδο με βάση τις προτιμήσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου, του χρώματος του εξοπλισμού και τεχνικών χαρακτηριστικών.

Διαβάστε Επίσης

Οι επιλογές πληρωμής και χρηματοδότησης θα είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της πληρωμής. Με βάση τη διαθεσιμότητα, το νέο όχημα θα παραδοθεί στον αγοραστή ή θα είναι διαθέσιμο για παραλαβή από την τοπική αντιπροσωπεία.

Ακόμα πιο ψηφιακή η Hyundai

Η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσει όλο και περισσότερα ψηφιακά εργαλεία για τα προϊόντα της. Το 2025, θα φέρει το Amazon Alexa Built-In στα οχήματά της. Οι οδηγοί θα μπορούν να ακούσουν μουσική, podcasts και ηχητικά βιβλία, να θέτουν υπενθυμίσεις, να ενημερώνουν λίστες εργασιών και να ελέγχουν στοιχεία ημερολογίου μέσω της φωνητικά ενεργοποιούμενης πλατφόρμας.

Η Alexa θα παρέχει επίσης πληροφορίες για την κυκλοφορία και τον καιρό και θα ελέγχει το σύστημα πλοήγησης.

Σταδιακά θα επεκταθεί στους οδηγούς της Hyundai σε επίπεδο IoT (Internet of Things) με συνδεδεμένα σπίτια, επιτρέποντάς τους να ρυθμίζουν το κλίμα, να κλειδώνουν τις πόρτες ή να ελέγχουν τα φώτα. Ορισμένες λειτουργίες της Alexa θα συνεχίσουν να είναι προσβάσιμες όταν η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο είναι περιορισμένη ή μη διαθέσιμη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network