Μια σπάνια Ferrari LaFerrari Aperta βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα από τα μόλις 210 αντίτυπα της LaFerrari Aperta που κατασκευάστηκαν, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby's στις 17 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας

Ferrari LaFerrari Aperta

Καθώς το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, έρχονται στην επιφάνεια ολοένα και περισσότερες ειδήσεις που αφορούν σε δημοπρασίες σπάνιων μοντέλων. Ίσως είναι το κατάλληλο timing για όλους τους βαθύπλουτους που θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους ενόψει των γιορτών. Όπως είναι για παράδειγμα η Ferrari LaFerrari Aperta του 2017, που θα δημοπρατηθεί στο Λας Βέγκας στις 17 Νοεμβρίου από τον οίκο RM Sotheby's.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για την αρχή του τριημέρου διεξαγωγής του GP της F1, οπότε αντιλαμβάνεσαι πως θα υπάρχουν αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες απ' όλο τον πλανήτη τις ημέρες εκείνες στο Λας Βέγκας. Ποια είναι όμως η ιστορία της Ferrari που θα αναζητήσει νέο ιδιοκτήτη σε αμερικανικό έδαφος; Αρχικά, η ιταλική εταιρεία κυκλοφόρησε την LaFerrari Coupe σε 499 αντίτυπα.

Ferrari LaFerrari Aperta

Μόλις 210 κατασκευάστηκαν

Η επιτυχία της οδήγησε την Ferrari στην απόφαση να κατασκευάσει το υβριδικό hypercar και σε έκδοση με αφαιρούμενη οροφή. Η παραγωγή της LaFerrari Aperta ήταν ακόμη μικρότερη, καθώς περιορίστηκε σε 210 αντίτυπα. Μάλιστα, είχαν δικαίωμα να την αγοράσουν μόνο όσοι είχαν ήδη στην κατοχή τους μια Coupe. Είναι αυτό που λένε, αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις, αγόρασέ τα και τα δύο.

Ferrari LaFerrari Aperta

Η συγκεκριμένη LaFerrari Aperta θεωρείται πως είναι μια από τις τελευταίες που πέρασαν τη γραμμή παραγωγής και είναι εφοδιασμένη με την προαιρετική σκληρή οροφή από ανθρακονήματα. Διαθέτει επίσης το μπροστινό σύστημα ανύψωσης, ζάντες FXX-K με 10 ακτίνες σε σχήμα διαμαντιού και η τιμή της ήταν σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι βέβαιο πως θα πουληθεί για περισσότερο από το διπλάσιο της αρχικής της τιμής.

Ferrari LaFerrari Aperta

Η RM Sotheby's σημειώνει ότι το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 3.334 χιλιόμετρα και ότι αρχικά παραδόθηκε σε έναν πελάτη της Ferrari στο Beverly Hills πριν περάσει από τα χέρια δύο ιδιωτών στη Νότια Καλιφόρνια. Η απόχρωση της LaFerrari Aperta είναι η Nero Daytona με τόνους Rosso. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με το μαύρο δέρμα στα καθίσματα να έρχεται σε αντίθεση με τις κόκκινες ραφές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της RM Sotheby's, το αυτοκίνητο αναμένεται να πιάσει μεταξύ 5 και 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορεί να ακούγεται τεράστιο ποσό, όμως μάλλον είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως μια ακόμη LaFerrari Aperta με μόλις 259 χιλιόμετρα στο κοντέρ, πουλήθηκε πέρυσι για 5 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network