Έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούτον από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Λούτον μετά το χάος που δημιουργήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ

Φωτιά στο αεροδρόμιο του Λούτον

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο του Λούτον, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε από το βράδυ της Τρίτης στο πάρκινγκ. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοκίνητο που μπήκε στο πάρκινγκ περίπου την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Τα αίτια ερευνώνται και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για εμπλοκή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Παρόλα αυτά η παρουσία σχεδόν 1.500 αυτοκινήτων οδήγησε στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς και τμήμα του πάρκινγκ κατέρρευσε δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούγονταν πολλαπλές εκρήξεις και φαίνονταν από μεγάλη απόσταση οι φλόγες, απεικονίζοντας πλήρως την ταχύτητα με την οποία επεκτείνονταν στα παράπλευρα αυτοκίνητα. 

 

Video που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει την συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης τμήματους του πάρκινγκ και μια τεράστια έκρηξη. 

Ενώ άλλος λογαριασμός στο Instagram δείχνει ένα μεγάλο SUV να φλέγεται και υποστηρίζει πως είναι το αυτοκίνητο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Έξι πυροσβέστες και ένας πολίτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω εισπνοής καπνών, ενώ συνολικά στην πυρκαγιά ενήργησαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθώντας να την θέσουν υπό έλεγχο. 

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ανασταλλούν άμεσα όλες οι πτήσεις, ενώ σήμερα η διεύθυνση του αεροδρομίου ανακοίνωσε πως δεν θα διεξάγονταν καθόλου πτήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το αεροδρόμιο του Λούτον είναι ένα μικρό αεροδρόμιο κοντά στο Λονδίνο που εξυπξηρετεί κατά βάση low budget εταιρείες και μεταφορές. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network