Τελικά θα συνεργαστούν Mercedes και Nio; Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Ένα νέο δημοσίευμα του Reuters δίνει συνέχεια στο σίριαλ "συνεργασία Mercedes-Nio" και αυτή την φορά υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις και απαντήσεις

Mercedes Concept CLA

Η Mercedes-Benz και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio διέψευσαν ότι είχαν συνομιλίες για μια συνεργασία που θα έβλεπε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύει στην κινεζική φίρμα ηλεκτρικών οχημάτων με αντάλλαγμα τεχνολογία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nio William Li συζήτησε την πιθανή συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes Ola Kallenius νωρίτερα φέτος, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Nio επεδίωκε μια επένδυση από τη Mercedes με αντάλλαγμα να μοιραστεί η ζημιογόνος κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία τις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης με τη Mercedes.

Οι συνομιλίες δεν έφτασαν σε ένα στάδιο όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία που θα μεταφερθεί και την πιθανή οικονομική επένδυση. Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η πρόταση για τη σύνδεση συνάντησε αντίσταση στο εσωτερικό της Mercedes και ότι είναι πολύ πιθανό η συνεργασία να μην προχωρήσει.

Πώς απάντησαν Mercedes και Nio

Η Nio αρνήθηκε ότι μίλησε με τη Mercedes για μια σύνδεση, χαρακτηρίζοντάς το "αναληθές", χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Η Mercedes ανέφερε σε ξεχωριστή απάντηση ότι ενώ δεν υπάρχουν σχέδια συνεργασίας με τη Nio, "ο Ola Kallenius βρίσκεται σε συνεχή τακτικό διάλογο με διάφορους ηγέτες και ομολόγους του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του William Li".

Διαβάστε Επίσης

Πάντως είναι γεγονός ότι  οι "παραδοσιακές" αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να επανατοποθετηθούν για να προλάβουν την Tesla και τους Κινέζους ανταγωνιστές τους, καθώς η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στις αγορές παγκοσμίως.

Ο όμιλος Volkswagen ήταν ο πρώτος που κινήθηκε, συνάπτοντας συμφωνίες τον Ιούλιο που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει από κοινού νέα μοντέλα για την Κίνα, με βάση τις πλατφόρμες ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xpeng και να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της SAIC για την Audi.

Παράλληλα υπάρχουν δημοσιεύματα στα οποία η κινεζική Leapmotor φέρεται να έχει προσεγγίσει εταιρείες όπως η ινδική χαλυβουργία JSW και η Stellantis. 

Το παράδειγμα της Tesla

Επιδιώκοντας δεσμούς και επενδύσεις από καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις EV της Κίνας ακολουθούν τον τρόπο της Tesla, σε μια εποχή που η Tesla αγωνιζόταν να αυξήσει την παραγωγή της. Ο Elon Musk είχε προσελκύσει μια επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων από τον όμιλο Mercedes για τη διάσωση της Tesla το 2009.

Η Nio, στους επενδυτές της οποίας περιλαμβάνεται ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Tencent, έχει ζητήσει δημοσίως περισσότερες τέτοιες συνεργασίες με καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Προς το παρόν δεν έχει καμία.

Διαβάστε Επίσης

"Αυτοί [οι παλαιές μάρκες] ήταν πολύ επιτυχημένοι, ώστε να μην είναι ευέλικτοι στην ανάπτυξη έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό είναι μια πρόκληση για κάθε διευθύνοντα σύμβουλο που διοικεί μια εταιρεία με εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους", δήλωσε ο Li της Nio στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση τον Σεπτέμβριο που παρουσίασε τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια, από μπαταρίες και τσιπ μέχρι αυτόνομη οδήγηση και έξυπνη κατασκευή.

"Αντί να ξοδεύετε τόσα πολλά χρήματα και χρόνο μόνοι σας, δεν είναι καλύτερα να αναζητήσετε win-win μέσω συνεργασιών με νεοσύστατες επιχειρήσεις EV;" πρόσθεσε.

Είναι θέμα image για την Mercedes;

Η αντίσταση που αισθάνεται η Mercedes, ωστόσο, αντικατοπτρίζει τις τριβές που εξακολουθούν να υφίστανται στην προσαρμογή στη στροφή προς το EV.

Η πηγή του Reuters ανέφερε ότι οι ομάδες R&D (έρευνας και εξέλιξης) και στρατηγικής της Mercedes ήταν σε μεγάλο βαθμό αντίθετες με τις προτάσεις, επικαλούμενες ανησυχίες ότι μια τέτοια τεχνολογική σύνδεση θα μπορούσε να υπονομεύσει την εικόνα της μάρκας Mercedes. Μια άλλη ανησυχία ήταν ότι, καθώς οι κινεζικές εταιρείες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν οι δύο μεγαλύτεροι μεμονωμένοι μέτοχοι της Mercedes, θα μπορούσε να διαταράξει την αρμονία των μετόχων.

Διαβάστε Επίσης

Η Mercedes είχε ένα αποσπασματικό ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα, αλλά σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στην αγορά για να επεκτείνει την ομάδα R&D και να επιταχύνει τις καινοτομίες στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση.

Η Nio, η οποία κατέχει την 9η θέση μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στην Κίνα, έχει με τη σειρά της διπλασιάσει τις επενδύσεις σε τεχνολογίες που αναπτύσσει η ίδια για βασικά εξαρτήματα όπως τα τσιπ και οι μπαταρίες.

Όμως η επέλασή της σε τομείς όπως τα smartphones έχει τροφοδοτήσει την ανησυχία ορισμένων επενδυτών ότι η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει δει τις ζημίες της να διευρύνονται εν μέσω ενός σκληρού πολέμου τιμών στην Κίνα, αναλαμβάνει υπερβολικά πολλά.

Πηγή: Reuters, Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network