Δύο κλασικές Jaguar ξαναγεννήθηκαν για το Monterey

H Jaguar επιστρέφει στο Monterey μετά το 2018 με την C-Type και την D-Type να ανακατασκευάζονται σήμερα για να δείξουν το χθες της αυτοκίνησης

Jaguar D-Type και C-Type Monterey 2023

Η Jaguar στο πλαίσιο των "κοσμογονικών" αλλαγών που γίνονται στον όμιλο, έχει μπει στον δρόμο ώστε να αποτελεί το πιο σπορτίφ σκέλος μετά την αναδιάρθρωση και έχουν γίνει μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις για το τι περιμένουμε. Η Jaguar ωστόσο έχει μια μακρά παράδοση στην αυτοκίνηση και τώρα που ξεκινά η εποχή της εξωστρέφειας είναι η παράδοση αυτή που την φέρνει ξανά στο Monterey Car Week

Jaguar D-Type και C-Type Monterey 2023

Ολοκαίνουργιες κλασικές Jaguar

Μια Jaguar C-Type και μια Jaguar D-Type θα είναι η συμβολή της εταιρείας στις εκδηλώσεις της φετινής Εβδομάδας Αυτοκινήτου αλλά δεν θα είναι όποιες και όποιες, ούτε και δύο ακόμη κλασικά αυτοκίνητα από εκείνα που αναζητούν νέους ιδιοκτήτες αντί εκατομμυρίων ευρώ. 

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για τις σύγχρονες δημιουργίες του προγράμματος Continuation της Jaguar που απλοϊκά μεταφράζεται σαν συνέχεια, αλλά στην ουσία του μπορείς να το σκέφτεσαι ως Jaguar C-Type η επιστροφή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Jaguar το 2021 με αυτή την C-Type που είναι φόρος τιμής στο αρχικό αυτοκίνητο, αλλά κατασκευασμένο με σύγχρονα μέσα. 

Jaguar D-Type και C-Type Monterey 2023

Μόλις 16 αντίτυπα θα κατασκευαστούν και θα προσφέρονται σε διάφορες αποχρώσεις που δεν υπήρχαν τότε, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο αμάξωμα. Τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,4 λίτρων με απόδοση 220 ίππων

Jaguar D-Type και C-Type Monterey 2023

Για τις ανάγκες του Monterey Car Week η C-Type συναντιέται με το άλλο αποτέλεσμα του προγράμματος Continuation, την Jaguar D-Type που είναι αντίστοιχη ώδη για το φημισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας. Κάθε μοντέλο του προγράμματος απαιτεί 3.000 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί, καθώς ουσιαστικά περνάει σε ένα στάδιο σύγχρονης παραγωγής. 

Jaguar D-Type και C-Type Monterey 2023

Στο Monterey τα αυτοκίνητα θα βρεθούν στην οδηγική διαδικασία του Rolex Reunion στη διάσημη πίστα της Laguna Seca, ενώ θα εκτεθούν στο Quail την κορυφαία ίσως δραστηριότητα του δεκαήμερου στο Monterey. Η σημασία της Jaguar D-Type έχει μάλιστα και πιο απτό χαρακτήρα πέρα από τον φόρο τιμής. 

Jaguar D-Type και C-Type Monterey 2023

H Jaguar βρήκε με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να ολοκληρώσει την παραγωγή της D-Type που είχε διακοπεί το 1950. Στόχος ήταν τότε να φτιαχτούν 100 αυτοκίνητα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Έτσι τώρα η Jaguar θα κατασκευάσει με μεγάλη επιμέλεια τα 25 που απομένουν για να πιάσει αυτόν τον στόχο. 
 

Best of Network