Τα ατυχήματα του Goodwood Festival of Speed

Η πρώτη μέρα του Goodwood Festival of Speed περιλάμβανε πολλά και ωραία αλλά και δύο πολύ δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές

Jaguar MK1 ατύχημα Goodwood

H τύχη παίζει πάντα ρόλο σε όλες τις διοργανώσεις του motorsport παγκοσμίως και παρά το γεγονός πως το Goodwood Festival of Speed είναι μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που συνδυάζει όλες τις μορφές του αυτοκινήτου και πολλές πρεμιέρες, λίγο έλειψε την πρώτη μέρα του φετινού φεστιβάλ να συμβεί μια τραγωδία. 

Για την ακρίβεια συνέβησαν δύο περιστατικά, από εκείνα που χαρακτηρίζονται δύσκολα και επικίνδυνα με το δεύτερο από αυτά να είναι το πιο επικίνδυνο. Πρόκειται για το σπασμένη ημιαξόνιο της κλασικής Jaguar με την οποία ο Grant Williams έχει γίνει τα τελευταία, καθόλου λίγα, χρόνια η ατραξιόν του Goodwood. 

Ο Grant Williams είναι άγγλος οδηγός που έχει περάσει όλη του την αγωνιστική καριέρα, χωρίς να κρύψει την αγάπη του για τις Jaguar. Κληρονόμησε από τον πατέρα του μια Jaguar MK1, με την οποία ο Tony Williams είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Goodwood το 1999. Το αυτοκίνητο ήταν ήδη ένα σύμβολο καθώς είχε κλέψει καρδιές στα χέρια του Tony, αλλά όταν ανέλαβε ο 40άρης τώρα, Grant, έγινε ένα παγκόσμιο viral. 

Jaguar - Goodwood - Drift 

Ο λόγος είναι πως ο οξύμωρος συνδυασμός του Goodwood με την Jaguar και το Drift τον οποίο πέτυχε από τις αρχές της επαφής του με το αυτοκίνητο ο Grant Williams κάνει κάθε χρόνο τους θεατές να περιμένουν αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα θαύμαζε κανείς σε κάποιο μουσείο. 

Jaguar MK1 Grant Williams

Την Πέμπτη στο πρώτο πέρασμα του Williams, από την διαδρομή, driftάροντας φυσικά και χωρίς να τον απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η διαδρομή του Goodwood είχε αρχίσει να στεγνώνει από την πρωινή βροχή, έσπασε το ημιαξόνιο και ο πίσω αριστερά τροχός έφυγε σε μια ξέφρενη και απρόβλεπτη πορεία πριν καταλήξει στο χώρο των θεατών. 

Κάποιοι φάνηκε να χτυπάνε αρχικά, ωστόσο το περιστατικό ήταν τόσο σημαντικό που ανάγκασε τους οργανωτές να ενημερώσουν με επίσημο tweet πως δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός. Οι δύο θεατές που χτύπησαν από τον "τρελό τροχό" δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και τις περιποιήσεις των οργανωτών και σύμφωνα με το tweet ήταν σε θέση να επιστρέψουν στην απόλαυση του φεστιβάλ. 

Aστοχία για το Hyundai RN22e Concept 

Λίγο νωρίτερα στην πρώτη επαφή του Hyundai RN22e Concept, του εντυπωσιακού πρωτοτύπου του τμήματος N των Κορεατών με την διαδρομή του Goodwood, οι αχυρόμπαλες που είναι το βασικό προστατευτικό κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη διοργάνωση έδειξαν πόσο αποτελεσματικές είναι, όσο και αν φαντάζουν παλιακές. 

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων δεν έστριψε ποτέ στην στροφή Molecomb και κατέληξε βίαια και με όση ταχύτητα είχε πάνω στις αχυρόμπαλες. Οδηγός αλλά και θεατές δεν έπαθαν το παραμικρό, που είναι και το σημαντικότερο και οι διοργανωτές χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να επαναφέρουν την πίστα στα στάνταρ ασφαλείας που έχουν θέσει οι ίδιοι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network