Θα αλλάξει την σχέση Aston Martin-Mercedes η συμφωνία με Honda;

H συνεργασία της Aston Martin με την Honda για την Formula 1 από το 2026 θα επηρεάσει την προμήθεια κινητήρων για τα supercars της εταιρείας από την Mercedes η οποία είναι και μέτοχος;

Aston Martin DB12 2023

Η συνεργασία της Aston Martin με τη Honda για τους κινητήρες της Formula 1 από το 2026 δεν θα επηρεάσει τους δεσμούς της με τη Mercedes στα αυτοκίνητα δρόμου, σύμφωνα με τον Martin Whitmarsh, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ομάδας για τις τεχνολογίες επιδόσεων. Η Mercedes-Benz κατέχει περίπου 9,7% των μετοχών της βρετανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

Aston Martin DB12 2023

Η Mercedes είναι επίσης, επί του παρόντος ο προμηθευτής κινητήρων της ομάδας της Formula 1. Η ομάδα F1 με έδρα το Silverstone είναι ξεχωριστή από την εταιρεία αυτοκινήτων για τον δρόμο, αλλά ανήκει στον Καναδό δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll, του οποίου η κοινοπραξία Yew Tree είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Aston Martin Lagonda.

Formula 1 GP Γαλλίας Paul Ricard Aston Martin

"Η Aston Martin Lagonda είναι μια δημόσια εταιρεία, ένας από τους μετόχους της είναι η Mercedes-Benz και ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων ισχύος για τα αυτοκίνητα δρόμου προέρχεται από τη Mercedes-Benz", δήλωσε ο Whitmarsh στους δημοσιογράφους και σημείωσε, "Αυτό προβλέπεται να συνεχιστεί".

Aston Martin DB12 2023

"Επικεντρωνόμαστε καθαρά στις αγωνιστικές δραστηριότητες και έχουμε επιλέξει να συνεργαστούμε με τη Honda", είπε ο Whitmarsh και συμπλήρωσε, "Θα επικεντρωθούμε απόλυτα στη νίκη στη Formula 1 με τη Honda και η Aston Martin Lagonda θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη δική της στρατηγική".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network