Το νέο Renault Espace έρχεται την άνοιξη και θα είναι SUV

Έζησε σχεδόν 30 χρόνια ως πολυμορφικό αλλά τώρα που έρχεται η 6η γενιά του θα είναι SUV 5 και 7 θέσεων και μάλλον με κάποιο σύστημα ηλεκτροκίνησης

Renault Espace 6η γενιά

Σχεδόν 8 χρόνια κράτησε η 5η γενιά του Renault Espace και όπως φαίνεται η Renault αποφάσισε ότι ήταν αρκετά. Το αυτοκίνητο που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την κατηγορία MPV θα επιστρέψει στην 6η γενιά του την άνοιξη αλλά πλέον δεν θα είναι ένα πολυμορφικό βαν άλλα ένα 5θέσιο και 7θέσιο SUV. 

Η μετάλλαξη του Espace σε SUV ήταν μονόδρομος

Η πρώτη γενιά Espace λανσαρίστηκε το 1983, αλλά τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις μειώθηκαν απότομα, καθώς οι αγοραστές επέλεγαν όλο και περισσότερο τα SUV ή τα crossover αντί για τα MPV. 

Το Espace θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C/D της Renault-Nissan, δηλαδή στην ίδια πλάτφόρμα που στηρίζεται και το SUV Austral. Τη Renault την ενδιάφερουν πολύ τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα γιατί ο διευθύνων σύμβουλος Luca de Meo εστιάζει στις πωλήσεις μεγαλύτερων οχημάτων που φέρνουν και μεγαλύτερο κέρδος. 

Renault ESPACE
Renault ESPACE 5ης γενιάς

Η Renault δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το Espace. Το μοντέλο της επόμενης γενιάς αναμένεται να είναι παρόμοιο με το Austral -το οποίο λανσαρίστηκε πέρυσι- αλλά με ενδεχομένως μεγαλύτερο μεταξόνιο. Φέρεται επίσης να σχεδιάζεται μια έκδοση σε στυλ κουπέ.

Και αυτό το "E" μήπως σημαίνει ηλεκτρική έκδοση;

Μόνο που παρατηρήσαμε ότι το δεύτερο γράμμα "Ε" στη λέξη Espace είναι με διαφορετική γραμματοσειρά και άλλο χρώμα. Δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει μια plug-in υβριδική (PHEV) ή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (BEV). Λογικό. Ένα εμβληματικό για την φίρμα και την αυτοκίνηση μοντέλο θα είναι δύσκολο να μην ακολουθήσει την τάση της ηλεκτροκίνησης. Μένει να δούμε ποια θα είναι χαρακτηριστικά του. Θα μπορούσε κάλλιστα σε πρώτη φάση να χρησιμοποιεί το σύστημα e-Power της Nissan, στο οποίο ο βενζινοκινητήρας παίζει μόνο το ρόλο της γεννήτριας για να φορτίσει η μπαταρία και η κίνηση δίνεται από ηλεκτροκινητήρες. 

Best of Network