Euro NCAP: 15 νέα αυτοκίνητα με 5 αστέρια

15 νέα αυτοκίνητα βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια στις δοκιμές που διεξήγαγε ο Euro NCAP μέσα στον Νοέμβριο, στη μεγαλύτερη φετινή δοκιμή μέχρι τώρα

Euro NCAP Smart #1

Πολυάσχολοι ήταν οι τεχνικοί του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού ασφαλείας Euro NCAP, τον Νοέμβριο, κατά τον οποίο πραγματοποίησαν δοκιμές σε 16 αυτοκίνητα. Τα 15 από αυτά απέσπασαν την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων. Δοκιμάζοντας ένα ευρύ φάσμα οχημάτων σε ένα εξίσου ευρύ φάσμα κατηγοριών, τα αποτελέσματα δείχνουν την αποφασιστικότητα των κατασκευαστών να τα πάνε καλά στα πρωτόκολλα του Euro NCAP για φέτος. Το 2023, τα στάνταρ του Οργανισμού παίρνουν μια στροφή προς το αυστηρότερο ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου σύμφωνα με το όραμα 2030 του Euro NCAP.

Euro NCAP NIO ET7

Μια αρμάδα αστέρων 

Στα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν αυτόν τον Νοέμβριο περιλαμβάνονται τα δύο πλήρως ηλεκτρικά, το Tesla Model S και το νέο στην αγορά NIO ET7, το οποίο πέτυχε επίσης κορυφαίες βαθμολογίες στην αξιολόγηση του Green NCAP πριν από μερικές ημέρες.  Οι κορυφαίες βαθμολογίες που επιτεύχθηκαν στις δοκιμές του Euro NCAP, με τις αξιοσημείωτες μέγιστες βαθμολογίες στο Safety Assist, μπορούν μόνο να ενισχύσουν την εικόνα των δύο αυτοκινήτων.  

Euro NCAP Toyota Corolla Cross

Ανακοινώθηκαν επίσης, τα αποτελέσματα πέντε αστέρων για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Toyota bZ4X και το δίδυμο του Subaru Solterra. Το DS 9, ένα μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο, πέτυχε τέσσερα αστέρια, εν μέρει λόγω μιας κακής βαθμολόγησης στο εμπρόσθιο τμήμα του κυρίως για το γεγονός ότι φαίνεται επικίνδυνο για τa άλλα οχήματα σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση.  

Euro NCAP Toyota Bz4X

Τα άλλα αυτοκίνητα που πέτυχαν αποτελέσματα 5 αστέρων ήταν ένα επίσης οικογενειακό αυτοκίνητο, το Hyundai IONIQ 6, το οποίο σημείωσε το αξιέπαινο 97% στην προστασία ενηλίκων, το μικρότερο Honda Civic, τα μικρά off-road Toyota Corolla Cross καθώς και το Nissan Ariya και το Nissan X Trail. Το μεγάλο MPV Renault Austral, το Land Rover Range Rover και το Range Rover Sport συγκέντρωσαν επίσης βαθμολογία πέντε αστέρων. Εκτός από το NIO ET7, δύο ακόμη κινεζικά αυτοκίνητα πέτυχαν τη μέγιστη βαθμολογία στη δοκιμή αυτού του μήνα - το νέο μικρό off road Smart #1, το οποίο ανήκει πλέον στην αυτοκινητοβιομηχανία Geely και ένα ακόμη μικρό off road από την WEY, το Coffee 02.

Euro NCAP Nissan Ariya

Δες παρακάτω και τις 16 δοκιμές ασφαλείας

Tesla Model S

NIio ET7

WEY Coffee 02

Toyota bZ4X

Smart #1

Renault Austral 

Range Rover Sport 

Range Rover 

Toyota Corolla Cross

Hyundai Ioniq 6

Nissan Ariya 

Honda Civic 

Subaru Solterra

Isuzu D-MAX Crew Cab

DS9 

Nisssan X-Trail

Best of Network