Αληθινές στροφές σε εικονικό κόσμο: Τι είναι η μικτή πραγματικότητα της BMW

Φαντάζεσαι πώς θα είναι εσύ να οδηγείς σε εικονικό περιβάλλον ενώ βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο που κινείται στην πραγματικότητα; Η BMW το κάνει

Η μοναδική προσέγγιση μικτής πραγματικότητας BMW ///M Mixed Reality, την οποία ανέπτυξε μια ομάδα μηχανικών της BMW M μαζί με την Epic Games για την BMW M2, επιτρέπει στους οδηγούς και τα οχήματά τους να βυθιστούν σε έναν εικονικό κόσμο.

Με αληθινό αυτοκίνητο σε εικονική πραγματικότητα

Οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν τη νέα αίσθηση της οδήγησης μιας BMW με γυαλιά VR/MR, ενώ παράλληλα να καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν σε προκλήσεις με υψηλές ταχύτητες, όπως σε ένα αγωνιστικό παιχνίδι. Ενσωματωμένα στοιχεία παιχνιδιού, όπως η αποφυγή εμποδίων, η συλλογή εικονικών "νομισμάτων" κ.λπ. ενισχύουν την καθηλωτική εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη όλους τους άξονες κίνησης και περιστροφής της BMW M2. Το ίδιο το όχημα γίνεται το χειριστήριο.

"Όποιος αναρωτιέται πώς μπορεί να μοιάζουν οι εικονικές εμπειρίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο μέλλον: Αυτή είναι η απάντηση. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να βιώσουν αυτή τη νέα αίσθηση - και με την ///M Mixed Reality, τους προσφέρουμε μια κατάλληλη λύση γι' αυτό", λέει ο Frank van Meel, CEO M GmbH.
"Στην BMW M, δοκιμάζουμε πάντα τα όρια του τεχνικά εφικτού και έτσι, μεταξύ άλλων, θέτουμε τα θεμέλια για νέες καθηλωτικές εμπειρίες", λέει ο Frank van Meel.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις πώς είναι να οδηγείς στο ///M Mixed Reality της BMW.


Σχεδιάζοντας εργοστάσιο με εικονική πραγματικότητα

Το BMW Group χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας σε πολλές μορφές εφαρμογών, συγχωνεύοντας όλο και περισσότερο τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο. Αυτές περιλαμβάνουν εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας, διασταυρούμενη ομαδική ανάπτυξη οχημάτων, λύσεις Εικονικής Πραγματικότητας για το σχεδιασμό της παραγωγής και το iFactory Lydia.

Χρησιμοποιώντας την ισχυρή μηχανή παιχνιδιών της Epic Games (Unreal Engine), αυτό έγινε το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group, το οποίο σχεδιάστηκε και προσομοιώθηκε πλήρως σε εικονικό περιβάλλον. Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, το BMW Group θα ψηφιοποιήσει επίσης όλους τους χώρους παραγωγής χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες σαρώσεις λέιζερ.

Το λεξικό

Σε περίπτωση που μπερδεύτηκες με την ορολογία ακολουθεί ένα μικρό λεξικό. Εναλλακτική λύση να ρωτήσεις το 8χρονο παιδί σου, που λογικά τα ξέρει όλα απέξω και ανακατωτά.

Μικτή Πραγματικότητα (Mixed Reality MR), περιλαμβάνει περιβάλλοντα ή συστήματα που αναμειγνύουν τη φυσική και την τεχνητή αντίληψη.
Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality, AR): περιγράφει την επέκταση της αντίληψης της πραγματικότητας με τη βοήθεια υπολογιστή (ένα καλό παράδειγμα ευρείας χρήσης AR είναι το παιχνίδι Pokemon Go).
Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality, VR): η αναπαράσταση και η ταυτόχρονη αντίληψη μιας φαινομενικής πραγματικότητας και των φυσικών ιδιοτήτων της σε ένα εικονικό περιβάλλον που δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο από υπολογιστή και είναι διαδραστικό.

Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality
Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality
Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality
Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality
Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality
Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality
Οδήγηση στην μικτή πραγματικότητα - BMW M Mixed Reality