Οριστικό φινάλε για την Lamborghini Aventador

Η Lamborghini ολοκλήρωσε την παραγωγή της Aventador για δεύτερη φορά, μετά το ναυάγιο του Felicity Ace και την απώλεια εκατοντάδων supercars

Lamborghini Aventador Ultimae Edition

Με το Felicity Ace και το διάσημο ναυάγιό του, είχε γίνει μεγάλος ντόρος όπως πιθανώς θυμάσαι. Αντίστοιχα μεγάλη κουβέντα είχε γίνει και για τα αυτοκίνητα που είχαν χαθεί εκεί, μεταξύ των οποίων ήταν και ορισμένα supercars της Lamborghini. Για την ακρίβεια η εταιρεία είχε μόλις ολοκληρώσει την παραγωγή των τελευταίων Aventador και είχε στείλει το μεγαλύτερο μέρος αυτής στους πελάτες της, με αποτέλεσμα οι τελευταίες και συλλεκτικές Lamborghini Aventador να χαθούν στα βάθη του πελάγους της Πορτογαλίας.

Lamborghini Aventador Ultimae Edition

Η παραγωγή συνεπώς επανεκκίνησε και τώρα ήρθε η ώρα για την ιταλική φίρμα να γιορτάσει και πάλι το τέλος της Aventador και μαζί το τέλος του V12 κινητήρα της. Η Aventador ήταν η πιο διάσημη έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα, από την Lamborghini. Τοποθετήθηκε σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις αυτοκινήτων της εταιρείας και πούλησε σχεδόν 11.500 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως έχει πουλήσει ήδη περισσότερες μονάδες από κάθε άλλο κινητήρα V12 που διέθετε η Lamborghini στο παρελθόν. 

Lamborghini Aventador Ultimae Edition

Φυσικά ένας V12 κινητήρας θα εξακολουθήσει να υπάρχει στο "οπλοστάσιο" της Lamborghini, όμως πλέον στην εποχή μας, δεν θα αποτελεί την μοναδική κινητήριο δύναμη για οποιοδήποτε supercar. Αντιθέτως θα είναι τμήμα ενός εξηλεκτρισμένου συστήματος, καθώς η Lamborghini έχει ήδη ανακοινώσει πως τα επόμενα αυτοκίνητά της θα είναι Plug Ιn Hybrid. Κάπως έτσι η Ultimae έκδοση η τελευταία μη υβριδική ή ηλεκτρική, θα παίρνει από τον V12 των 6,5lt, 769PS, που είναι η μεγαλύτερη απόδοση που είχε ποτέ, οποιαδήποτε Aventador. 

Lamborghini Aventador Ultimae Edition

Best of Network