Πώς αλλάζεις το χρώμα του αυτοκινήτου με την σκέψη

Το BMW iX Flow συνδέεται απευθείας με τον εγκέφαλο και τα χρωματικά μοτίβα του αντιδρούν στην εγκεφαλική δραστηριότητα

BMW iX Flow

Στο Consumer Electronics Show 2022 στο Λας Βέγκας, το BMW Group παρουσίασε το BMW iX Flow με το E Ink, ένα μοναδικό όχημα που μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το χρώμα του αμαξώματός του με το πάτημα ενός κουμπιού"Έχουμε ήδη εισαγάγει περαιτέρω βελτιώσεις για την τεχνολογία από την πρεμιέρα στην CES", ανέφερε η Stella Clarke, επικεφαλής του έργου BMW iX Flow. "Προηγουμένως, οι αλλαγές μεταξύ των χρωματικών μοτίβων γίνονταν μόνο με σταδιακή μετάβαση. Τώρα, τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου έχουν βελτιωθεί ώστε να επιτρέπουν στιγμιαίες μεταμορφώσεις, με αποτέλεσμα ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα".

BMW iX Flow

Το BMW iX Flow συναντά τη νευροτεχνολογία

Με τη βοήθεια της brainboost, το BMW iX Flow συνδέθηκε απευθείας με τον εγκέφαλο των εκπροσώπων του rad°hub χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο (EEG), ο οποίος καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. "Τα χρωματικά μοτίβα του BMW iX Flow αντιδρούν στην εγκεφαλική δραστηριότητα και αντικατοπτρίζουν το επίπεδο δραστηριότητας", εξηγεί ο CEO της brainboost Philipp Heiler. "Όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε ηρεμία, οι αλλαγές των μοτίβων στο iX Flow γίνονται επίσης πιο ήρεμες και πιο ρυθμικές". Ένα ειδικό animation ενεργοποιούνταν εάν οι εκπρόσωποι κατάφερναν να διατηρήσουν αυτή την κατάσταση για αρκετά δευτερόλεπτα. Έτσι, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν σταδιακά τον εγκέφαλό τους υπό την καθοδήγηση των ειδικών της brainboost και με τη βοήθεια της νευροανάδρασης μέσω του iX Flow. Αυτό ωριμάζει τη γνώση σχετικά με το ποιες στρατηγικές λειτουργούν καλύτερα για να κλείσει κάποιος συγκεκριμένα τη δική του εγκεφαλική δραστηριότητα για χαλάρωση, π.χ. στην καθημερινή εργασιακή ζωή.


Ποια είναι η τεχνολογία πίσω από την αλλαγή χρώματος;

Το αμάξωμα του BMW iX Flow είναι επικαλυμμένο με ένα ειδικό φιλμ που περιέχει εκατομμύρια χρωματικές κάψουλες. Όταν διεγείρονται από ηλεκτρικά σήματα, αρνητικά φορτισμένες λευκές χρωστικές ή θετικά φορτισμένες μαύρες συγκεντρώνονται στην επιφάνεια, αλλάζοντας έτσι το εξωτερικό χρώμα. Καθώς καθιστά δυνατή την αλλαγή του χρώματος του αμαξώματος και την εμφάνιση διαφορετικών μοτίβων, το BMW iX Flow με E Ink ανοίγει έναν εντελώς νέο τρόπο εξατομίκευσης της οδηγικής εμπειρίας.

BMW iX Flow

Τι είναι το brainboost;

Η νεοφυής επιχείρηση brainboost αποτελλείται από μια διεπιστημονική ομάδα ειδικεύεται εξ ολοκλήρου στην ψυχική ικανότητα και υγεία, προσφέροντας μαθήματα κατάρτισης, συνεδρίες coaching και εταιρικά μέτρα διαχείρισης της υγείας στον τομέα αυτό, ενώ παράλληλα διεξάγει έρευνα και αναπτύσσει λογισμικό. Η brainboost χρησιμοποιεί τις βασικές αρχές της νευροεπιστήμης και τις τεχνικές μέτρησης με βάση τα δεδομένα -κυρίως τα EEG για τη μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο- με σκοπό τη διευκρίνιση και την πρόληψη, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής απόδοσης.

BMW iX Flow

Τι είναι το rad°hub;

60 στοχαστές και οραματιστές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο για το rad°hub. Σε ομάδες εργασίας, οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με διάφορα ερωτήματα. Τι είδους ψηφιακό κόσμο θέλουμε να ζήσουμε το 2040; Πώς μπορούμε να φανταστούμε ένα θετικό μέλλον της κινητικότητας; Είναι η ψηφιοποίηση η λύση για τη βιωσιμότητα; Τα μελλοντικά σενάρια που αναπτύχθηκαν παρουσιάστηκαν στον Dr. Nicolas Peter (μέλος του ΔΣ της BMW AG, Οικονομικά), ο οποίος θα λάβει υπόψη του τις ιδέες στις αποφάσεις του ως μέλος του ΔΣ.

Best of Network