Το νέο Skoda Vision 7S χωράει 7 άτομα και 1 αρκουδάκι

Η Skoda αποκάλυψε το πρώτο σκίτσο από το εσωτερικό περιβάλλον του Skoda Vision 7S και μας δείχνει πως στο μέλλον δεν θα αφήνει κανέναν χώρο ανεκμετάλλευτο

Skoda Vision 7S Concept Sletch Teaser

Με δεδομένο πως δεν υπάρχουν πολλά αμιγώς ηλεκτρικά 7θέσια μοντέλα και για να είμαστε πιο ακριβείς, υπάρχει μόνο ένα προς το παρόν και αυτό είναι η Mercedes EQB, ένα μεγάλο SUV στην premium κατηγορία, το concept Vision 7S της Skoda, έχει ξεχωριστή σημασία για την εταιρεία αλλά και για το αγοραστικό κοινό. Δεν θα είναι έτοιμο σύντομα καθώς τώρα ξεκινά η διαδικασία των teaser και ξεκινά από το εσωτερικό, κάτι που μας κάνει να υποθέσουμε πως το τελικό προϊόν θα είναι κάτι που θα αφορά την οικογένεια στον απόλυτο βαθμό. 

Στο πρώτο αυτό σκίτσο η Skoda μας δείχνει τη διάταξη των καθισμάτων και ορισμένες λεπτομέρειες από το εσωτερικό. Εντυπωσιάζει το bebe καθισματάκι στο κέντρο, της κεντρικής κονσόλας, ανάμεσα από τα καθίσματα, αλλά δεν είναι πως εκεί χώρεσε, άρα εκεί το βάλαμε. Σύμφωνα με την Skoda αυτό το σημείο είναι το ασφαλέστερο ενός αυτοκινήτου και το καθισματάκι θα έχει δικό του ξεχωριστό χώρο, όπου θα ασφαλίζει. 

Η ιδέα έχει ενδιαφέρον, γιατί αν έχει τύχει να ταξιδέψεις ποτέ με μωρό ξέρεις πως η θέση που τοποθετείται συνήθως το καθισματάκι είναι είτε στην μια πλευρά του πίσω καθίσματος, είτε στην άλλη και όχι στη μέση. Παρόλα αυτά o Oliver Stefani, επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda έχει τη δική του άποψη και είναι σεβαστό.

Όταν μεγαλώσει πάντως το παιδί θα πάρει τη θέση στο κέντρο της τρίτης σειράς που είναι αφιερωμένη στα παιδιά και το αρκουδάκι του σχεδιαστή, θα το πάρει μάλλον αγκαλιά

Το εσωτερικό του Skoda Vision 7S διαθέτει συμμετρική σχεδίαση, καθώς και ένα φαρδύ, οριζόντιο ταμπλό που εκτείνεται μέχρι τις πόρτες, ενισχύοντας την αίσθηση του χώρου. Ένα τοποθετημένο στήριγμα χεριών καθιστά την αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής και τα κουμπιά αφης εύκολα και βολικά. Τα χειριστήρια αφής είναι επίσης ενσωματωμένα στο επανασχεδιασμένο τιμόνι, ενώ αντίστοιχα, αφής πάντα, διαθέτουν και οι πόρτες. Ο φωτισμός περιβάλλοντος έχει διάφορες λειτουργίες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και ειδικός φωτισμός κατά την φόρτιση. 

Οι πλάτες των μπροστινών καθισμάτων είναι εξοπλισμένες με θήκες για συσκευές πολυμέσων για τους επιβάτες της δεύτερης και της τρίτης σειράς. Αυτές διαθέτουν επίσης σακίδια πλάτης ενσωματωμένα.

Το ενδιαφέρον με το Skoda Vision 7S είναι πως ενώ πριν από μια πενταετία ο εξοπλισμός του θα έμοιαζε με όνειρο που μπορεί να βρει κανείς σε ένα πρωτότυπο και μόνο, τώρα πια, όλα αυτά που διαθέτει δεν ακούγονται και τόσο περίεργα. Το εσωτερικό για παράδειγμα, θα διαθέτει δύο ξεχωριστές διαμορφώσεις για οδήγηση και χαλάρωση, αντιστοίχως. Στη λειτουργία οδήγησης, όλα τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα στις ιδανικές τους θέσεις και η κεντρική οθόνη αφής είναι κάθετα ευθυγραμμισμένη ώστε να εμφανίζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες κατά την οδήγηση. Η λειτουργία χαλάρωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη φόρτιση ή τη στάση για ξεκούραση- το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων μετακινούνται προς τα εμπρός και τα καθίσματα της πρώτης και της δεύτερης σειράς μετακινούνται προς τα πίσω για μια ακόμη πιο χαλαρή θέση καθίσματος. Αυτή η επιλογή προσφέρει στους επιβάτες μέγιστο χώρο και άνεση.
 

Best of Network