Η επόμενη BMW M2 θα είναι το τελευταίο μη υβριδικό "M"

Γενικά θα είναι ο τελευταίος των Μ-οϊκανών η BMW M2 του 2023 γιατί θα είναι και η τελευταία “Μ” με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

BMW M2 CS

Γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η επόμενη γενιά της BMW M2 θα είναι ο τελευταίος των Μ-οϊκανών (αυτοκινήτων M). Γνωρίζαμε ότι η BMW M2 θα είναι η τελευταία M2 με κινητήρα εσωτερικής καύσης και το τελευταίο αυτοκίνητο M που θα διάθετει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, μετά μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της BMW M, Frank van Meel, μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα στις λίστες των τελευταίων: η επερχόμενη BMW M2 θα είναι το τελευταίο μη υβριδικό αυτοκίνητο M στην ιστορία. 

Τι δήλωσε ο CEO της BMW M

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο van Meel δήλωσε ότι η BMW M2 θα είναι η τελευταία M που θα κινείται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης και χωρίς κανένα χαρακτηριστικό ηλεκτροκίνησης, όπως π.χ ένα υβριδικό σύστημα με αρχιτεκτονική 48Volt.

O Frank van Meel, επικεφαλής του Μ Division της BMW
O Frank van Meel, επικεφαλής του Μ Division της BMW

Αυτό φαίνεται να σημαίνει ότι η BMW M2 της επόμενης γενιάς δεν θα αποκτήσει καν την ήπια υβριδική τεχνολογίας 48 Volt, η οποία πιθανότατα θα βρει το δρόμο της σε κάθε άλλο μελλοντικό αυτοκίνητο M. H BMW M5 της επόμενης γενιάς θα είναι plug-in υβριδικό, και μια αμιγώς ηλεκτρική BMW M3 είναι πιθανό να ακολουθήσει, με μερικά SUV να προστίθενται στο μείγμα. Ωστόσο, η BMW Μ2 θα παραμείνει το τελευταίο προπύργιο της μάρκας για τα κουπέ της παλιάς σχολής, εσωτερικής καύσης, με κίνηση στους πίσω τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Και τι θα κάνει η BMW M για το αυξημένο βάρος;

Όπως και σε όλα τα υβριδικά / ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το βάρος του αμαξώματος αυξάνεται και αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς. Οι μπαταρίες είναι βαριές και προσθέτουν βάρος. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο van Meel, η BMW M μαθαίνει να δουλεύει γύρω από αυτό το βάρος.

"Το πλεονέκτημα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι, φυσικά, ότι το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα κάτω, επειδή η μπαταρία  βρίσκεται πάντα κάτω από το δάπεδο. Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη συνολική μάζα στο σημερινό επίπεδο, αλλά μπορούμε στην πραγματικότητα να βελτιώσουμε θέματα που είναι σημαντικά για την οδηγική δυναμική, όπως ο έλεγχος του αμαξώματος και η συμπεριφορά κύλισης, χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους", δήλωσε.

Προφανώς καλωσορίζουμε το ηλεκτροκίνητο μέλλον της BMW M. Μια αμιγώς ηλεκτρική BMW M3 ίσως είναι το καλύτερο βήμα προς τα εμπρός για τη μάρκα. Ωστόσο, εξακολουθεί να μας φαίνεται περίεργο ότι η επόμενη γενιά της BMW M2 θα είναι το τελευταίο αμιγώς εσωτερικής καύσης αυτοκίνητο M που θα κυκλοφορήσει ποτέ. Αυτή η "κόκκινη γραμμή" θα είναι οριστική και σίγουρα θα μας προκαλέσει κάποιου είδους νοσταλγία για την εποχή των "καθαρόαιμων" και απλών Μ.

Best of Network