70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις: Αυτές είναι οι ειδικές του 2023

Ανακοινώθηκαν οι ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023, το οποίο συμπληρώνει 70 χρόνια ύπαρξης και προσμετρά και φέτος στο WRC

EKO Acropolis Rally 2023 Ειδικές Διαδρομές

Με ορισμένες προσθήκες και μερικές ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν των δύο προηγούμενων ετών, η Motorsport Greece ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τις ειδικές διαδρομές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο το 2023 συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής.  

Ο αγώνας ξεκινά και φέτος κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 7 Σεπτεμβρίου. Μετά την εκκίνηση και τη διεξαγωγή μίας υπερειδικής διαδρομής, η οποία ακόμη διατηρείται μυστική, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι, από όπου θα ξεκινήσουν το καθαρά αγωνιστικό μέρος το πρωί της Παρασκευής, με τις ε.δ. "Λουτράκι" και "Πίσια".

EKO Acropolis Rally 2023 Ειδικές Διαδρομές 1η ημέρα

Οι ειδικές της Παρασκευής

Τα Πίσια επιστρέφουν έτσι και αντικαθιστούν την ειδική "Χαρβάτι" η οποία υπήρχε στον αγώνα του 2022. Την Παρασκευή γίνεται το πέρασμα στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και στη Λαμία, που θα αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του αγώνα. Η μεταφορά του αγώνα στη Λαμία θα γίνει μέσω της ειδικής διαδρομής "Λιβαδειά", που πέρσι αποδείχτηκε άκρως ενδιαφέρουσα και θεαματική και εν συνεχεία μέσω της μεγάλης εκδοχής της ε.δ. "Ελάτεια, η οποία με μήκος 28,32 χλμ. θα τερματίζει πριν το Ρεγκίνι. Όπως και πέρσι την Παρασκευή δεν υπάρχει service για τα πληρώματα, παρά μόνο ανεφοδιασμός. 

EKO Acropolis Rally 2023 Ειδικές Διαδρομές 2η ημέρα

Απαιτητικό και πάλι το Σάββατο

Η απαιτητικότερη ημέρα του αγώνα, με συνολικό μήκος ε.δ. 141,40 χλμ., προμηνύεται το Σάββατο, με τη διεξαγωγή από δύο φορές των ειδικών "Παύλιανη", "Καρούτες" και "Ελευθεροχώρι". Οι Καρούτες είναι η περσινή ειδική Βωξίτες αλλά με ανηφορική κατεύθυνση και θα διεξαχθεί δύο φορές, ενώ η Παύλιανη, μια απο τις πιο ιστορικές διαδρομές του αγώνα, επιστρέφει μετά το 2021, καθώς πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί.

EKO Acropolis Rally 2023 Ειδικές Διαδρομές 3η ημέρα

Κυριακή με Ταρζάν

Την Κυριακή, ο αγώνας συνεχίζεται με τον "Ταρζάν" να έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στη σύγχρονη διαδρομή του αγώνα και αξίζει να αναφερθεί η προσθήκη της ε.δ. "Γραμμένη". Η ειδική διαδρομή που τελευταία φορά ενσωματώθηκε στον αγώνα το 2005 θα είναι και η Power Stage αυτήν τη χρονιά. Πέρσι ήταν το Ελευθεροχώρι. 

EKO Acropolis Rally 2023 Ειδικές Διαδρομές 4η ημέρα

Διαβάστε ακόμα:
 - Αφιέρωμα 40 χρόνια Fiat Uno: τόσο καινοτόμο όσο και δημοφιλές
 - Οδηγούμε στην Ελλάδα Ford Ranger Raptor: το απόλυτο pick-up
 - Αυτοκινητόδρομος Ε 65 σημαίνει Αθήνα-Μέτσοβο σε 4 ώρες
 - Στο Fisker Ocean του 2024 θα μπορείς να αλλάζεις μπαταρίες όταν αδειάζουν
 - Laffite: Τα ηλεκτρικά hypercars που θα έχουν αληθινό ήχο

Best of Network