Πρόγραμμα F1 GP Ισπανίας: Πού και τι ώρα θα δεις τον αγώνα

Στην πιο συνηθισμένη πίστα για τους οδηγούς, εκείνη της Βαρκελώνης μεταφέρεται η δράση της Formula 1 για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου

F1 GP Ισπανίας Πρόγραμμα

Το Grand Prix Ισπανίας είναι ο έβδομος αγώνας της φετινής Formula 1 και η ώρα μετάδοσης είναι η κλασική απογευματινή στις 16:00. Το "Circuit de Catalunya" είναι η πιο συνηθισμένη πίστα για τους οδηγούς της Formula 1 καθώς εκεί διεξάγονταν μέχρι πολύ πρόσφατα οι επίσημες δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ οι ομάδες παραδοσιακά την προτιμούν για κάποιες δοκιμές τους, όποτε έχουν την δυνατότητα. 

F1 GP Ισπανίας Πρόγραμμα

Μετά το Μονακό και την νίκη του Max Verstappen εξακολουθούμε και έχουμε νικητές μόνο από την Red Bull στους έξι αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Κατά συνέπεια η απάντηση στο ερώτημα ποιος θα καταφέρει να σπάσει αυτή την κυριαρχία διαιωνίζεται και μετατίθεται για την Ισπανία. 

Αλλαγές στην πίστα 

Η πίστα της Βαρκελώνης έχει μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν της. Έχει αφαιρεθεί το τελευταίο σικείν και οι στροφές έτσι, μειώθηκαν σε 14. Το συγκεκριμένο σικέιν είχε προστεθεί το 2007 σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθούν τα μονοθέσια, ώστε να πλησιάσει αυτό που ακολουθούσε και να διευκολυνθεί το προσπέρασμα στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης τερματισμού. Πλέον, με το DRS αλλά και τη μείωση των στροβιλισμών, τα προσπεράσματα είναι εφικτά και χωρίς το σικέιν, οπότε αυτό αφαιρέθηκε. 

F1 GP Ισπανίας Πρόγραμμα

Κάποιοι οδηγοί όπως ο George Russell, πιστεύουν πως η αφαίρεσή του θα διευκολύνει περισσότερο τα προσπεράσματα. Στη διάθεση των ομάδων θα βρίσκονται οι τρεις πιο σκληρές γόμες ελαστικών, καθώς το οδόστρωμα είναι τραχύ και η χάραξη της πίστας προκαλεί σημαντική πίεση στα ελαστικά.

Διαβάστε Επίσης

Η πίστα της Καταλονίας έχει γρήγορες καμπές, όπου η αεροδυναμική παίζει κυρίαρχο ρόλο. Όλες οι ομάδες έχουν ετοιμάσει αεροδυναμικές βελτιώσεις στα μονοθέσιά τους, οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η πιο αποδοτική. 

Εκκίνηση την Κυριακή στις 16:00 

Ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή στις 16:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ελεύθερο κανάλι του Ant1 καθώς και το Ant1+, όπως ολόκληρη τη χρονιά φέτος. Φυσικά υπάρχει πάντα και η μετάδοση από το F1 TV. Στον Ant1 πάντως μια ώρα πριν την εκκίνηση θα ξεκινήσει το Formula 1 Show με τον Τάκη Πουρναράκη και τον Πάνο Σεϊτανίδη που θα κάνουν τις σχετικές αναλύσεις και αναφορές τόσο για το Μονακό, όσο και για τα αναμενόμενα της Βαρκελώνης. 

F1 GP Ισπανίας Πρόγραμμα

Η αγωνιστική δράση που μεταφέρεται ολόκληρη από το Ant1+ περιλαμβάνει όλες τις περιόδους δοκιμών και ξεκινά νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Στις 14:30 θα μεταδοθεί η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών και στις 18:00 την ίδια ημέρα η δεύτερη. Το Σάββατο τα τρίτα ελεύθερα είναι προγραμματισμένα για τις 13:30 και οι κατατακτήριες δοκιμές που μεταδίδονται μόνο από το συνδρομητικό Ant1+ θα διεξαχθούν στις 17:00. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network