Ράλι Ντακάρ 2024: O Peterhansel έγραψε ιστορία

Με 4 διαφορετικούς νικητές στις 4 πρώτες ειδικές ξεκίνησε το Ράλι Ντακάρ του 2024 και ο Stephane Peterhansel κατέρριψε ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ στον αγώνα.

Ράλι Ντακάρ 2024 Sebastien Loeb
Ράλι Ντακάρ 2024 Laia Sanz
Ράλι Ντακάρ 2024 Sebastien Loeb
Ράλι Ντακάρ 2024 Stephane Peterhansel
Ράλι Ντακάρ 2024 Yazeed Al Rajhi
Ράλι Ντακάρ 2024 Lucas Moraes
Ράλι Ντακάρ 2024
Ράλι Ντακάρ 2024 Nasser Al Attiyah
Ράλι Ντακάρ 2024 Carlos Sainz
Ράλι Ντακάρ 2024 Gillaume de Mevius

Περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα έχουν καλύψει τα πληρώματα και οι αναβάτες στον πρόλογο και τις τρεις πρώτες ημέρες του φετινού Ράλι Ντακάρ που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου με όλα τα αστέρια του παρόντα, τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στις μοτοσυκλέτες. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων ήδη έχουμε 4 διαφορετικούς νικητές στις ισάριθμες πρώτες δοκιμασίες, αλλά και ένα ρεκόρ.

Ράλι Ντακάρ 2024

Ο Stephane Peterhansel, μέλος της dream team της Audi και με το Audi RS Q E-TRON E2 επικράτησε στην 2η ειδική διαδρομή του αγώνα και πήρε την 50η νίκη στην μεγαλειώδη καριέρα του στους αγώνες Ντακάρ, όπου ήδη είναι πολυνίκης με 14 νίκες σε αυτοκίνητα και  μοτοσυκλέτες. 

Ράλι Ντακάρ 2024 Lucas Moraes

Ο αγώνας ξεκίνησε επίσης με νίκη της Audi, καθώς στον πρόλογο, την πρώτη ειδική που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της σειράς εκκίνησης, επικράτησε ο Mattias Ekstrom. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε στον εντυπωσιακό Gillaume De Mevius.

Ράλι Ντακάρ 2024 Gillaume de Mevius

O Βέλγος γιος του παλιού οδηγού ράλι, Gregoire De Mevius κινήθηκε εντυπωσιακά με το Toyota Hilux της Overdrive, σε μια ημέρα κατά την οποία ο Carlos Sainz πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της γενικής κατάταξης. 

Ράλι Ντακάρ 2024 Yazeed Al Rajhi

Ο Ισπανός κατάφερε τελικά την Κυριακή να τεθεί επικεφαλής, ωστόσο η πρωτοπορία του ήταν πολύ προσωρινή, καθώς στην ειδική της Δευτέρας η νίκη κατέληξε στον Βραζιλιάνο Lucas Moraes με το Toyota GR DKR Hilux της Toyota GAZOO Racing. Ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη ουσιαστικά και ήταν η πρώτη νίκη του Moraes στο Ντακάρ. 

Ράλι Ντακάρ 2024 Stephane Peterhansel

Τον έφερε στην 4η θέση της Γενικής, όπου προηγείται μετά την ειδική της Δευτέρας ο Yazeed Al Rajhi. Δεύτερος είναι ο Carlos Sainz μόλις 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Σαουδάραβα.

Ακολουθεί ο Mattias Ekstrom και ο Lucas Moraes, ενώ πέμπτος είναι ο Nasser Al Attiyah που φέτος αγωνίζεται με το Prodrive Hunter και σήμερα ολοκλήρωσε την ημέρα οριακά, που σημαίνει με τρεις τροχούς στο θηριώδες αυτοκίνητό του, προσφέροντας ένα από τα highlights του αγώνα μέχρι τώρα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network