Motorsport Games με ηλεκτρικό αγωνιστικό Opel Corsa-e

Το αγώνισμα του σλάλομ στα Motorsport Games θα διεξαχθείμε το ηλεκτρικό αγωνιστικό Opel Corsa-e. Σημαντική ελληνική συμμετοχή στους αγώνες

Opel Corsa E Motorsport Games

Με το μοναδικό εργοστασιακό, ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για ράλι, το Opel Corsa-e θα διεξαχθεί το σκέλος του σλάλομ στα προσεχή Motorsport Games στη Γαλλία. Η διοργάνωση διεξάγεται από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Paul Ricard και την Νότια Γαλλία και θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 οδηγούς και συνοδηγούς από 100 διαφορετικές χώρες. Για την Opel θα είναι μια ακόμη ευκαιρία να εξελίξει περισσότερο το ηλεκτρικό αγωνιστικό της και να συνεχίσει έτσι την μεγάλη παράδοση που έχει το συμβατικό Opel Corsa στους αγώνες ράλι.

Motorsport Games Opel Corsa

Τι είναι τα Motorsport Games 

Τα Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που ξεκίνησε δειλά από την FIA το 2018 και συνεχίστηκε πιο οργανωμένα το 2019. Σκοπός ήταν να γίνουν αγώνες στην πίστα, σε ειδικές διαδρομές ράλι και άλλων ειδών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως εκ τούτου κάθε χώρα συμμετείχε σε ένα ή περισσότερα αγωνίσματα και στο τέλος η κατάταξη προέκυψε από τα μετάλλια που κέρδιζε σε κάθε ένα από αυτά. Η χώρα που επικράτησε το 2019 στην Vallelunga της Ιταλίας ήταν η Ρωσία, η οποία φέτος προφανώς και δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τις πρωτιές της. 

Ήταν μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση, παρα τον πειραματικό της χαρακτήρα, καθώς προσέφερε θέαμα κάτι που εκτιμήθηκε στο παγκόσμιο internet, ενώ την απόλαυσαν και  όσοι οδηγοί είχαν την έμπνευση να βρεθούν στην Ιταλία. Τα Motorsport Games από εκεί και  μετά ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, έτσι φέτος έχουμε τη δεύτερη διοργάνωση, με την FIA να δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία τα αντιμετωπίζει παραχωρώντας την διοργάνωση στην εταιρεία SRO, η οποία διοργανώνει με επιτυχία τα πρωταθλήματα GT εδώ και πολλά χρόνια.

Opel Corsa E Motorsport Games

Η παρουσία της Opel 

Αυτή τη φορά θα υπάρχουν 17 κατηγορίες του motorsport σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους. Μια από τις νέες κατηγορίες είναι και αυτή του σλάλομ αυτοκινήτων, για το οποίο οι διοργανωτές είχαν εξαρχής οραματιστεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Η Opel με το Corsa-e Rally ήταν μία προφανής επιλογή, δεδομένου πως η εταιρεία οργανώνει ουσιαστικά και μάλιστα με επιτυχία το ADAC Opel e-Rally Cup μαζί με την ADAC (την Λέσχη της Γερμανίας) και είναι επίσης ο μοναδικός κατασκευαστής οχημάτων που διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που συμμετέχει ήδη σε αγώνες rally

Opel Corsa E Motorsport Games

Η Opel Motorsport θα πραγματοποιήσει αυτή τη δοκιμή ευελιξίας ανάμεσα στις κορίνες με τρία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των 136PS του ενιαίου πρωταθλήματος που διοργανώνει. Η δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί στο Paul Ricard, τον τόπο διεξαγωγής του Γαλλικού Grand Prix της Formula 1.

"Με την τεράστια ροπή των 260 Nm και την υψηλή ευελιξία του, το Corsa-e Rally είναι ιδανικό για σλάλομ" δήλωσε ο επικεφαλής της Opel Motorsport, Jοrg Schrott. "Τα Motorsport Games θα είναι ένα mega event με υψηλό διεθνές προφίλ, το οποίο υποστηρίζουμε με ιδιαίτερη χαρά. Είμαστε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε για μία ακόμα φορά τις επιδόσεις του πρώτου στον κόσμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που συμμετέχει σε αγώνες ράλι ενιαίου τύπου".

Η συμμετοχή της Γερμανίας 

Η Γερμανική Ομάδα θα λάβει μέρος στα Motorsport Games μαζί με συνολικά 22 αγωνιζόμενους, άνδρες και γυναίκες. Οι Michelle Tute και Marcel Hellberg έχουν επιλεγεί για τους αγώνες σλάλομ. Επιπλέον, ο 20χρονος René Noller και ο έμπειρος συνοδηγός του θα εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στην κατηγορία rally με ένα Opel Corsa Rally4. Πρόκειται για το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Opel, το οποίο με το Γαλλικό πλήρωμα Laurent Pellier/Marine Pelamourgues πρόσφατα κέρδισε τον πέμπτο τίτλο του European Junior Rally Championship για την ADAC Opel Rally Junior Team.

Motorsport Games Drift

Η συμμετοχή της Ελλάδας 

Για πρώτη φορά στα Motorsport Games θα βρεθεί και η Ελλάδα με μια αγωνιστική ομάδα που θα συμμετέχει στα αγωνίσματα Rally 2, Rally 4, Drift & Esports. Στην κατηγορία Rally 2 θα συμμετέχουν οι Νίκος Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος με Skoda Fabia Rally 2 ενώ στην κατηγορία Rally 4 οι Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου με Peugeot 208 Rally 4. Στην κατηγορία Drift θα συμμετέχει ο Γιώργος Λαγός με BMW E36, ενώ στη κατηγορία του Esport θα συμμετέχει ο Χάρης Μητρόπουλος με Porsche 991.2 GT3

Motorsport Games Team Greece

Ο πρόεδρος της Ο.Μ.Α.Ε. Δημήτρης Μιχελακάκης δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη μας συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη συνάντηση όπως το FIA Motorsport Games, μια εκδήλωση που κινείται στα πρότυπα των ολυμπιακών αγώνων. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και η προβολή των αθλητών της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εύχομαι στους αθλητές μας καλή επιτυχία".

Motorsport Games Team Greece


 

Best of Network