Βρήκαμε το ιδανικό δωρεάν racing videogame για να παίζεις στο μποτιλιάρισμα

Αν βγεις στο δρόμο αυτές τις μέρες είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσει το μούσι σου μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Γι' αυτό προτείνουμε ένα δωρεάν racing videogame

Asphalt 9 Legends

Ίσως να θυμάσαι ότι στην εορταστική αναβάθμιση λογισμικού της Tesla είναι και η πλατφόρμα videogames της Steam. Εκεί στην Tesla σκέφτηκαν ότι είναι καλή ιδέα να παίζεις videogames όταν είσαι σταματημένος στην κίνηση. Φυσικά δεν έχουν όλοι το τελευταίο Model S ή Χ της Tesla. Δεν πειράζει όμως ψάξαμε να βρούμε ένα arcade racing videogame -ιδανικό για κινητό- για να παίζεις όταν θα είσαι μποτιλιαρισμένος (με τις ώρες) σε κάποιο αθηναϊκό δρόμο αυτές τις μέρες. Το ζητούμενο ήταν κάτι που να έχει αυτοκίνητα αλλά να μην είναι εξομοιωτής –όπως π.χ. το Dirt-, να είναι δωρεάν και να μην απαιτεί την συγκέντρωση και το "κάψιμο" που απαιτούν κορυφαίοι τίτλοι. Και βρήκαμε! Πάντως μην νομίζεις ότι θα ζήσεις μια εμπειρία όπως η Μικτή Πραγματικότητα της BMW M2.

Asphalt 9 Legends το λένε και είναι απλό (συγκεκριμένα απλοϊκό)

Το λένε Asphalt 9 Legends και μπορείς να το παίξεις χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε racing videogames. Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο arcade racing videogame είναι ότι έχει πραγματικά όποιο supercar και hypercar μπορείς να φανταστείς. Από BMW και Mercedes μέχρι Lamborghini, Ferrari, πρωτότυπα όπως το DS E-Tense Performance. Έχει ακόμα και Praga R1 που είδες πρόσφατα εδώ.


Οι πίστες είναι πολλές αλλά θα πρέπει να είσαι παρατηρητικός σε κάποιες διαδρομές αν θες να κερδίσεις και να προχωρήσεις. Ξεκινάς με σχετικά προσιτά αυτοκίνητα όπως BMW Ζ4 και στην πορεία ξεκλειδώνεις και άλλα μαζεύοντας blueprints. Με τον ίδιο τρόπο εξελίσσεις και τα αυτοκίνητα που κατέχεις σε 4 τομείς και γίνεσαι όλο και γρήγορος και ανταγωνιστικός. Υπάρχει multiplayer και career mode ενώ για να μαζεύεις blueprints για νέα μοντέλα και χρήματα για να τα τουμπανιάζεις μπορείς επίσης να παίρνεις μέρος σε κάποιο daily ή seasonal event.

Μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητα με κανονικά χρήματα

Όπως συμβαίνει σε videogames αυτού του τύπου μπορείς να αποκτήσεις αυτοκίνητα πληρώνοντας κανονικά. Αλλά είναι ακριβά! Μπορεί να κάνει ακόμα και 20 ευρώ το ένα. Δυστυχώς θα σε φάει η οθόνη και πάλι θα είναι δύσκολο να προχωρήσεις στο career mode αν δεν πληρώσεις με κανονικά χρήματα.


Πάντως έχει πλάκα. Μπορείς να κάνεις τρελά άλματα και spin, σε κυνηγούν αυτοκίνητα της αστυνομίας που είναι πιο γρήγορα και από Bugatti Chiron –το οποίο είναι κάπως κουλό και εκνευριστικό-, σε κάποιες αποστολές αν ακολουθείς την γραμμή όσων προπορεύονται κάνεις κάποιου είδους slipstream και κινείσαι πιο γρήγορα ενώ τα γραφικά δεν είναι και άσχημα και τουλάχιστον θα ικανοποιείσαι βλέποντας το αυτοκίνητο σου όπως το είχες φανταστεί αφού υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξεις χρώματα, ζάντες, χρώμα στις δαγκάνες των φρένων και άλλα τέτοια ωραία –και ανούσια.

Αλλά όπως γράψαμε και στην αρχή είναι ένα παιχνίδι έκτακτης ανάγκης και όχι κάτι που θα αφοσιωθείς –ίσως και για μήνες- αφού είναι αρκετά απλοϊκό και ίσως δεν αξίζει να στηθείς με τις ώρες για να γίνεις γκουρού του παιχνιδιού. Εκτός αν έχεις πολύ καιρό για χάσιμο.

Best of Network