Volvo C40 Recharge: Επιδόσεις με στυλ

H Volvo παρουσίασε ένα coupe SUV, που κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν και τα στομάχια να κολλάνε στην πλάτη. Και σε λογική τιμή.

Volvo C40 Recharge

Αν έτυχε να περάσει δίπλα σου κάτι που στον καθρέφτη σου φάνηκε σαν XC40, αλλά μόλις βρέθηκε μπροστά σου δεν έμοιαζε με κανένα Volvo που είχες δει μέχρι σήμερα, πιθανότατα ήταν το C40 Recharge. Τουλάχιστον όσο μπόρεσες να το δεις, μέχρι να χαθεί στον ορίζοντα. Γιατί το C40 είναι εξαιρετικά γρήγορο. Με 408 ίππους από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα), φτάνει από στάση τα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 4,7'' και εξακολουθεί να επιταχύνει με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό μέχρι την τελική των 180 χ.α.ώ. (σε περίπτωση που δεν το ήξερες, όλα τα Volvo έχουν πλέον περιοριστή ταχύτητας στα 180, ακόμη και αυτά με συμβατικούς κινητήρες). 

Volvo C40 Recharge

Σχεδιασμένο εξαρχής ως ηλεκτρικό, το C40 είναι η coupe εκδοχή του XC40 και ως τέτοια, χαρακτηρίζεται από όλα όσα περιμένεις συγκριτικά με την εκδοχή με τον σαφώς πιο οικογενειακό προσανατολισμό. Σαφώς πιο ελκυστική εμφάνιση, περιορισμένη ορατότητα και χώρος για τα κεφάλια πίσω και υψηλότερη τιμή. Με λίγα λόγια, ότι ισχύει για κάθε coupe SUV της αγοράς. Τουλάχιστον ο χώρος αποσκευών, παραμένει στα ίδια -ικανοποιητικά- επίπεδα του XC40, που μεταφράζεται σε 414 λίτρα. 

Volvo C40 Recharge

Για την ακρίβεια, το C40 τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, είναι πανομοιότυπο με το XC40 μέχρι τη μεσαία κολώνα. Το οποίο φυσικά δεν είναι καθόλου αρνητικό, καθώς το XC40 είναι ίσως το καλύτερο Volvo που μπορείς να έχεις στην κατοχή σου μέχρι σήμερα. Επίσης, το C40 είναι το μοντέλο που η σουηδική εταιρεία επέλεξε για να κάνει ένα ακόμη statement, μετά το διαχρονικό περί ασφάλειας. Και αυτή τη φορά, έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα και τα υλικά που έχουν επιλεγεί για την κατασκευή του. Τα πάντα είναι ανακυκλώσιμα, ενώ δεν υπάρχει κανένα υλικό ζωικής προέλευσης. Αυτό που μοιάζει με δέρμα στο τιμόνι και τα καθίσματα, είναι συνθετικό. 

Volvo C40 Recharge

Στην πρώτη σύντομη επαφή με το coupe SUV της Volvo, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά αυτό που ξέραμε από το XC40 Recharge. Πως είναι εξαιρετικά γρήγορο, ίσως περισσότερο απ' ότι θα χρειαζόταν. Σε κάθε περίπτωση το C40 είναι ένα αυτοκίνητο που απολαμβάνεις να βλέπεις και αισθάνεσαι αρκετά ευχάριστα στο εσωτερικό του. Στη Launch Edition που θα είναι διαθέσιμη μέχρι το καλοκαίρι, η Volvo έχει φροντίσει να το εφοδιάσει με ότι μπορείς να φανταστείς, από μια σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων (26 συνολικά!), μέχρι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι.

Volvo C40 Recharge

Αναφορικά με την αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 78 kWh, η Volvo ανακοινώνει 440 χλμ., όμως το νούμερο αυτό φαντάζει αρκετά αισιόδοξο. Εκείνο που επίσης ακούγεται αισιόδοξο και επαληθεύεται, είναι ο χρόνος φόρτισης, καθώς σε ταχυφορτιστή 150 kW (τύπος που θα βλέπεις ολοένα και πιο συχνά) χρειάζεται κάτι λιγότερο από 40 λεπτά για να φτάσει από το 10 στο 80%.

Volvo C40 Recharge

Στις αρχές καλοκαιριού αναμένεται και η έκδοση του C40 με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και απόδοση 231 ίππους. Η εκδοχή αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στο XC40, όπου η αίσθηση επιτάχυνσης είναι επίσης εντυπωσιακή. To C40 P6 Recharge όπως είναι η πλήρης ονομασία της έκδοσης των 231 ίππων θα ξεκινά από τις €51.026, ενώ η C40 P8 Recharge  των 408 ίππων στην κορυφαία Launch Edition που για την ώρα είναι και η μόνη διαθέσιμη, κοστίζει €61.988. Να σημειωθεί, πως η Volvo συνοδεύει τα μοντέλα της με 3 χρόνια δωρεάν σέρβις και 5 χρόνια εγγύηση.
 

Best of Network