KIA EV5: Το "πιο μελλοντικό" ηλεκτρικό ΚΙΑ

Το KIA EV5 φιλοδοξεί να είναι το πιο λειτουργικό ηλεκτρικό compact SUV της κορεατικής φίρμας με τον πολυσχιδή χαρακτήρα του που θα περιλαμβάνει ακόμη και έκδοση GT

KIA EV5 2024

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικώς η KIA έκανε αποκαλύψεις για το μέλλον της που είναι κατά βάση ηλεκτρικό και στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το KIA EV5, που είναι το πιο φρέσκο μέλος αυτής της EV παρέας, η οποία περιλαμβάνει ήδη το EV6 και το EV9

KIA EV5 2024

Το KIA EV5 είναι ένα compact SUV που προς το παρόν ανακοινώθηκε για την αγορά της Ασίας, αλλά γνωρίζουμε ήδη πως θα έρθει στην Ευρώπη. Αυτό που δεν μάθαμε ούτε τώρα είναι το τι ακριβώς θα έρθει. Γιατί οι Κορεάτες παρουσίασαν τρεις διαφορετικές εκδόσεις για το EV5 αλλά για τις δικές τους αγορές. 

Διαβάστε Επίσης

Τη βασική, τη μεγάλης εμβέλειας και τη μεγάλης εμβέλειας με τετρακίνηση. Το στάνταρ EV5 έρχεται με μπαταρία 64 kWh ικανή για 529 χιλιόμετρα αυτονομίας και γρήγορη φόρτιση από το 30% στο 80% σε 27 λεπτά.

KIA EV5 2024

Η έκδοση μεγάλης εμβέλειας συνδυάζει μια μπαταρία 81kWh με τον ίδιο κινητήρα 217 ίππων στον εμπρός άξονα. Παράλληλα, η έκδοση AWD προσθέτει έναν κινητήρα 95 ίππων στον πίσω άξονα, δημιουργώντας μέγιστη ισχύ 305 ίππων και περισσότερα από 648 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Αυτά όπως είπαμε αφορούν την Ασία και οι τιμές θα είναι κάπως διαφορετικές στην Ευρώπη, ωστόσο η KIA παραδέχτηκε πως οι επιλογές της θα διαμορφώνονται αναλόγως το που θα πωλούνται τα αυτοκίνητα, κάτι που εξάλλου έχει ήδη κάνει μέχρι τώρα. 

KIA EV5 2024

Lounge εσωτερικό

Στο εσωτερικό, η καμπίνα του EV5 είναι ευρύχωρη με lounge ατμόσφαιρα με μαλακά υλικά, καθίσματα μασάζ, ambiente φωτισμό και μια διάταξη infotainment τριών οθονών. Φυσικά, υπάρχουν ελάχιστα κουμπιά και οι απαραίτητες συνδεδεμένες τεχνολογίες, όπως η πλοήγηση, ο κλιματισμός και οι ενημερώσεις over-the-air. Υπάρχει επίσης προαιρετικά οθόνη head-up display.

KIA EV5 2024

Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού είναι όλα εκεί και σχεδόν δεν έχει νόημα να τα απαριθμήσουμε καθώς περιλαμβάνονται όλα μέσα στα πακέτα εξοπλισμών. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με συσκευές φόρτισης και υποδομές δικτύου.

Πράγμα που είναι κάπως τολμηρό για ένα SUV που προορίζεται να έχει μαζικές πωλήσεις, γιατί σημαίνει πως θα μπορεί να παρέχει ρεύμα και στο δίκτυο, τουλάχιστον όταν τα δίκτυα ανά τον κόσμο γίνουν πιο σοβαρά. 

KIA EV5 2024

Πρακτικότητα 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο ΚΙΑ EV5 είναι οι θέσεις που ως περιστρεφόμενες, διαμορφώνουν το εσωτερικό αναλόγως των αναγκών. Το συγκεκριμένο SUV θα τις έχει, έτσι θα καθιστά ακόμη και την διαδικασία του camping πιο εύκολη, πράγμα που ενισχύει το γεγονός πως διαθέτει και χώρο αποθήκευσης θερμαινόμενο ή ψυχώμενο. 

KIA EV5 2024

Και με το GT, τι γίνεται;

Με το KIA EV5 GT δεν ξέρουμε πολλά πολλά είναι η αλήθεια. Διαπιστώθηκε πως υπάρχει στα σχέδια τέτοια έκδοση και αφορά σε αυτή τη φάση την Ασία, αλλά στην συγκεκριμένη παρουσίαση όλα αφορούσαν την Ασία, οπότε εκείνο για το οποίο δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι είναι πως το EV5 GT θα έρθει και στην Ευρώπη. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network