Kia EV9: Πλήρης αποκάλυψη πριν την παρουσίαση-Εικόνες, video

Η Kia μας δείχνει το Kia EV9 αλλά δεν μας το παρουσιάζει ακόμη γιατί αυτό θα γίνει σε μερικές ημέρες που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του

Kia EV9 2024

Όπως θα μπορούσε να έχει πει και ο Γέροντας Παΐσιος θα είναι σαν παρουσίαση, αλλά δεν θα είναι. Αυτό γιατί η Kia αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Kia EV9 που είναι ένα μεγάλο SUV, αλλά δεν το παρουσίασε κιόλας, καθώς δεν αναφέρθηκε σε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά βλέπουμε τις πρώτες του πραγματικές εικόνες μετά από μερικές στις οποίες ήταν καμουφλαρισμένο, ορισμένες ψηφιακές και μερικές που έπαιζαν τον ρόλο του teaser

Kia EV9 2024

Εμφάνιση 

Όπως έχουμε ήδη καταλάβει από όλες αυτές τις εικόνες που έχουμε δει μέχρι τώρα, επιβεβαιώνεται πως το Kia EV9 θα είναι ένα εκλεπτυσμένα τετραγωνισμένο μεγάλο SUV, όπου θα κυριαρχούν τα μεγάλα πάνελ. Η πρόσοψη του για παράδειγμα είναι ένας τεράστιος όγκος αμαξώματος με δύο διακριτικές γραμμές να δημιουργούν την μάσκα και τα φωτιστικά σώματα που την οριοθετούν να είναι επιτηδευμένα μικρά, χάρη κυρίως στην τεχνολογία τους. 

Διαβάστε Επίσης

Σε αυτά η φίρμα στηρίζει πολλά για την όψη της "Ψηφιακής Τίγρης" που θέλει να προσδώσει στο Kia EV9. Ονομάζονται "Star Map LED φώτα ημέρας (DRL)" και δημιουργούν μια νέα εμπειρία φωτισμού, ενώ προσφέρουν ένα εξελιγμένο κινούμενο μοτίβο που θα χαρακτηρίζει το Digital Tiger Face της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV της φίρμας. Οι συστάδες αυτές από μικρές τετράγωνες λάμπες, πλαισιώνουν τα λεπτά κυρίως φωτιστικά σώματα που ενισχύουν τη φουτουριστική διάθεση του αυτοκινήτου. 

Kia EV9 2024

Οι σχεδιαστές του Kia EV9 φρόντισαν να δώσουν αρκετές νότες κινητικότητας στο design του αυτοκινήτου, που μεταξύ μας ήταν και ο μοναδικός τρόπος οι γραμμές που έχουν επιλεγεί να γίνουν ελκυστικές και οπτικά εύπεπτες. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώνεται το αμάξωμα στο πίσω μέρος, αλλά και στην πίσω πόρτα όπου τα φωτιστικά σώματα σχηματίζουν δύο διχάλες και μοιάζουν να στηρίζουν το πίσω παρ μπριζ. 

Kia EV9 2024

Εσωτερικός κόσμος 

Συνολικά η εμφάνιση διαθέτει με δυναμική απλότητα που είναι ενδιαφέρουσα και κάθε άλλο παρά αδιάφορη. Το εσωτερικό όμως του Kia EV9 μοιάζει ακόμη πιο ενδιαφέρον κυρίως χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων, που είναι κάτι που ακόμη δεν συναντάμε συχνά σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Τουλάχιστον στις κατηγορίες των επιβατικών οχημάτων. Αν και όπως είπαμε δεν γνωρίζουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το Kia EV9, έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε το συνολικό μήκος, το αυτοκίνητο μοιάζει να φιλοξενεί με άνεση έξι επιβάτες. 

Kia EV9 2024

Μάλιστα η διάταξη των έξι καθισμάτων είναι τέτοια που επιτρέπει, εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά. Βλέπεις η δεύτερη διαθέτει αυστηρώς δύο θέσεις με ένα κατά πως φαίνεται μεγάλο κενό ανάμεσά τους για να μπορεί κανείς να κινείται προς τις δύο τελευταίες θέσεις της… παρέας.

Kia EV9 2024

Από τις εικόνες του πρωτοτύπου πάντως καταλαβαίνουμε πως η Kia έχει φροντίσει για κάποιου είδους πρακτικότητα σε όλα αυτά, καθώς οι πολυθρόνες των επιβατών περιστρέφονται για άνετη είσοδο αλλά και για να σχηματίσουν ένα μικρό σαλόνι με αντικριστές θέσεις, όπου φαίνεται ιδανικό για μια παρτίδα ξερής. Αν και αυτά ακόμη τα συμπεραίνουμε και σίγουρα θα αποτελούν κομμάτια της εξοπλιστικής πολιτικής της εταιρείας και δεν θα είναι στάνταρ. 

Kia EV9 2024

Οδηγός και συνοδηγός στο μεταξύ θα απολαμβάνουν λιτότητα, αντίστοιχη με εκείνη των παρατηρητών από έξω. Λίγα ψηφιακά κουμπιά, κρύβονται σε μια επιφάνεια που βρίσκεται μεταξύ της κεντρικής οθόνης και των αεραγωγών και ακόμη λιγότερα κουμπιά, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο όμορφο τιμόνι. Η οθόνη είναι μια και μεγάλη που μοιάζει να χωρίζεται σε πολλά τμήματα αναλόγως τις πληροφορίες που θέλει ο οδηγος να προβάλλονται σε αυτήν. 

Πίσω της υπάρχει μια επιφάνεια, μάλλον υφασμάτινη που εκτείνεται σχεδόν σε όλο το ταμπλό και στερεί από χώρους για διάφορα που πετάς εδώ και εκεί μέσα στο αυτοκίνητο, οι οποίοι είναι ούτως ή άλλως πασέ στην εποχή μας. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα σύμφωνα με την Kia γιατί οι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό είναι πολλοί και αρκετοί για κάθε ανάγκη, κάτι που υποψιαζόμαστε και από τις εικόνες. 

Λεπτομέρειες σύντομα

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει γίνει και η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου με όλες τις λεπτομέρειες που δεν έχουν να κάνουν με το πως βλέπει ο καθένας μας το αυτοκίνητο, αλλά με αριθμούς που σημαίνει κάπως πιο αντικειμενικά σχόλια.

Το Kia EV9 πάντως βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που γνωρίζουμε πως μπορεί να παρέχει αυτοκίνητα είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες, είτε με έναν, ενώ η αρχιτεκτονική της επιτρέπει συστήματα 400 και 800 Volt. Θεωρητικά από κοντά θα μπορεί κανείς να δει το αυτοκίνητο στην έκθεση της Νέας Υόρκης που θα διεξαχθεί την Μεγάλη Εβδομάδα των Ορθόδοξων.    


 

Best of Network