Με περιουσία εκατομμυρίων αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής της Tesla

Σε μια κίνηση έκπληξη η Tesla αντικατέστησε τον πολύπειρο οικονομικό της διευθυντή με ένα άπειρο στέλεχός και πλέον ένας εκατομμυριούχος αναζητά εργασία

Tesla Fremont factory

Αν μπορεί μια εταιρεία αυτοκινήτων να φτιάξει πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά μεγάλα στελέχη, αυτή είναι η Tesla. Με την ίδια ταχύτητα δημιουργεί και εκατομμυριούχους, όπως ο Zach Kirkhorn ο οποίος σε μια σοκαριστική κίνηση για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Tesla, αποχώρησε έπειτα από 13 χρόνια προϋπηρεσίας. Η καθαρή αξία του Kirkhorn αγγίζει πλέον τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Elon Musk Tesla

Την θέση του οικονομικού διευθυντή στην Tesla καλύπτει πια ο Ινδός, Vaibhav Taneja, ο οποίος δεν είναι και ο πιο έμπειρος άνθρωπος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Για την ακρίβεια οι φανατικοί της Tesla, ξέρεις αυτοί που πάνε και πανηγυρίζουν όταν ο Elon Musk παρουσιάζει κάποια ιδέα του, σχολιάζουν ήδη με κάποια δυσπιστία την αλλαγή και η πρόφαση είναι πως έρχεται σε μια ιδιαίτερη καμπή στην πορεία της εταιρείας. 

Διαβάστε Επίσης

Η Tesla κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό και ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά το πολυαναμενόμενο Cybertruck, καθώς προσπαθεί να παραμείνει κραταιά στην ολοένα και πιο πολυπληθή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές σε όλη τη γκάμα της για να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή και η κερδοφορία της έχει δεχθεί πλήγμα.

Ποιός είναι ο Taneja;

Ο Taneja είναι 45 ετών και πριν από την Tesla είχε δουλέψει στην Pricewaterhouse Coopers που είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τα λογιστικά της Tesla εδώ και πολλά χρόνια, ενώ μετά βρέθηκε στην Solarcity. Μια εταιρεία ηλιακών πάνελ που εξαγόρασε η Tesla. 

O Taneja ήταν υπεύθυνος λογιστηρίου της Tesla από το 2019 αλλά είναι ουσιαστικά άγνωστος, κυρίως στους επενδυτές της εταιρείας, στους οποίους ο απερχόμενος Kirkhorn ήταν αρκετά γνωστός. Μάλιστα στην μοναδική ενημέρωση επενδυτών που είχε απουσιάσει ο Elon Musk, ήταν ο Kirkhorn εκείνος που τον είχε αντικαταστήσει. 

Αυτό δείχνει και την σπουδαιότητα της θέσης που ανέλαβε ο Taneja, καθώς είναι τώρα πια ένας από τα μόλις 4 εκτελεστικά στελέχη που διαθέτει η Tesla. Οι άλλοι είναι ο Musk φυσικά, ο Drew Baglino αντιπρόεδρος της εταιρείας και ο Tom Zhu, το νούμερο 2 πίσω από τον Αμερικανό ιδρυτή που κατέχει τη θέση του ανώτερου αντιπροέδρου. 

Η περιουσία του Kirkhorn 

Ο Kirkhorn πάντως αποχωρεί με μια καθόλου ευκαταφρόνητη περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων. Υπολογίζεται πως η καθαρή αξία της φτάνει τα 550 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι κυρίως μετοχές της Tesla, αλλά και κάποια άλλα δικαιώματα που έλαβε ως αποζημίωση. 

Zach Kirkhorn Tesla ex CFO
O Zach Kirkhorn

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία από το Bloomberg, που επικαλείται η Automotive News ο πρώην πλέον εργαζόμενος στην Tesla ήταν κάπως μετριοπαθής, έχοντας έναν όχι υπέρογκο ετήσιο μισθό, της τάξης των 300.000 δολαρίων και μια εφάπαξ αμοιβή περίπου 30.000 ευρώ την οποία χρησιμοποίησε για την αγορά ενός αυτοκινήτου της Tesla. Από την άλλη ήταν εκείνος που ρύθμιζε όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι και απολύτως σίγουρος. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network