Κι όμως, μπορείς να αποκτήσεις Tesla με 1.500 ευρώ

Στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε, αλλά τώρα, το ηλεκτρικό ATV της Tesla για παιδιά, φιλοδοξεί να έχει διαφορετική τύχη αυτή τη φορά στην Κίνα

Tesla Cyberquad

Η Tesla φαίνεται πως επιθυμεί να δημιουργήσει μια στρατιά από πιστούς πελάτες, ξεκινώντας ήδη από την παιδική τους ηλικία. Με μια κίνηση που πηγαίνει την έννοια του loyalty ένα βήμα παραπέρα, η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση του ATV Cyberquad for Kids στις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2021 με τιμή αγοράς 1.900 δολάρια.

Το εμφανώς εμπνευσμένο από το Cybertruck τετράτροχο, διατέθηκε μέσω της Radio Flyer και γρήγορα εξαντλήθηκε, καθώς αποτελούσε με διαφορά ό,τι φτηνότερο μπορούσε να αποκτήσει κανείς με τα σήματα της Tesla.

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο η πορεία δεν ήταν ανάλογη. Μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, το Cyberquad for Kids απαγορεύτηκε στην Αμερική, αφού η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) ανακάλυψε "παραβιάσεις των ομοσπονδιακών προτύπων ασφαλείας για οχήματα παντός εδάφους (ATV) και κίνδυνο τραυματισμού" και εξέδωσε οδηγίες για τους αγοραστές του Cyberquad να επιστρέψουν τα οχήματα και να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Tesla Cyberquad

Πλέον, η Tesla επανέρχεται με το ηλεκτρικό της ATV, αυτή τη φορά όμως στην αγορά της Κίνας και με ελαφρώς διαφορετικές προδιαγραφές. Η αμερικανική έκδοση διαφημιζόταν για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών και είχε δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα έως 16 km/h, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου θα μπορούσε να προσφέρει αυτονομία έως 24 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla China, η νέα έκδοση προορίζεται για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, σηκώνει μέγιστο φορτίο 50 κιλών και έχει αυτονομία έως και 13 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση. Επιπλέον, διαθέτει δύο ρυθμίσεις που μπορούν να επιτρέψουν τελική ταχύτητα 4 km/h ή 8 km/h.

H τιμή του στην Κίνα είναι 1.700 δολάρια, καθιστώντας το ελαφρώς φτηνότερο από την έκδοση που διατέθηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν, το ATV διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 24V-350 W, ενώ η μπαταρία είναι μια μονάδα 21,6V (188 Wh).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network