Kia Sportage - "Αυτοκίνητο του 2023": Η επιβεβαίωση πως η τόλμη ανταμείβεται

Η Kia εντόπισε τις τάσεις της αυτοκίνησης με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, παρουσιάζοντας το Kia Sportage στο κατάλληλο χρονικό σημείο ώστε να συνδυάσει την πρωτοπορία με την ουσία

Kia Sportage

Το Kia Sportage είναι μια τρανή απόδειξη πως δεν χρειάζονται φανφάρες και ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, όταν υπάρχει η ουσία και το περιεχόμενο. Αρκεί βεβαίως να είναι σωστό και το timing. Γιατί στην περίπτωση του Kia Sportage το timing μοιάζει τέλειο. Μας χάρισε ένα αυτοκίνητο της δημοφιλέστερης κατηγορίας, με εμφάνιση που το κάνει να μοιάζει με κάτι που θα περιμένες σε επόμενη γενιά. Εκεί έγκειται και η τόλμη των Κορεατών, οι οποίοι δεν δίστασαν να περάσουν στην παραγωγή το Sportage με τις αιχμηρές του γραμμές και την προηγμένη τεχνολογία του και να φέρουν έτσι ακόμη πιο κοντά το μέλλον για τους πελάτες τους. Εκείνοι με τη σειρά τους, μπορούν να υπερηφανεύονται για την επιλογή τους, με δεδομένο πως διαθέτουν ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν θα χάσει την αισθητική διαχρονικότητά του σύντομα, αλλά παράλληλα διατηρεί την συμβατικότητά του χάρη στην υβριδική τεχνολογία που το καθιστά μια εξαιρετικά βιώσιμη λύση για οποιαδήποτε χρήση.

Kia Sportage

Ο συνδυασμός αυτός, αποδεικνύεται απολύτως ρεαλιστικός σε αγορές όπως η ελληνική που δεν έχει φτάσει ακόμη στο μεταίχμιο της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά αυτοκίνητα παραμένουν εκείνα που προσφέρουν σπουδαία οικονομία και κανένα άγχος αυτονομίας. Ως εκ τούτου η ανάδειξη του Kia Sportage ως "Αυτοκίνητο του 2023" για την Ελλάδα μοιάζει μια πολύ λογική επιλογή από τα μέλη του δημοσιογραφικού θεσμού, η πίστη των οποίων στο αυτοκίνητο και τις δυνατότητές του του έδωσε μια σημαντική διαφορά που ήταν μεγαλύτερη των 100 βαθμών από τη δεύτερη θέση. 

Kia Sportage

Το Kia Sportage συγκέντρωσε πάνω του μια πλειάδα χαρακτηριστικών που εντυπωσίασαν τους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου που είναι εκλέκτορες στην επιτροπή αξιολόγησης του θεσμού "Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα". Ελκυστικό, πρακτικό, οικονομικό, ασφαλές και με επιβλητική παρουσία το Sportage φάνηκε εξ αρχής πως συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, κάτι που επίσης συνέβη και σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς. 

Το Kia Sportage διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό στην ελληνική αγορά, προσφέροντας έτσι επιλογές επικεντρωμένες στην εξαιρετικά οικονομική λειτουργία και την απόδοση. Οι ήπια υβριδικές εκδόσεις με το σύστημα των 48 Volt που συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αποδίδουν έως και 180 ίππους, ενώ στην περίπτωση του πλήρως υβριδικού Sportage η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 230 ίππους χάρη στους 60 που παρέχονται από τον ηλεκτροκινητήρα. Σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων υπάρχει η επιλογή δικίνητου οχήματος με κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα ή τετρακίνητου, ενώ τα κιβώτια με τα οποία συνδυάζονται οι παραπάνω επιλογές είναι το χειροκίνητο των έξι σχέσεων και  το αυτόματο DCT με τις 7 σχέσεις. 

Kia Sportage

Η κορωνίδα του Kia Sportage είναι αναμφίβολα το Plug in υβριδικό. Με τον turbo κινητήρα βενζίνης των 1.6 lt και την προσθήκη του ηλεκτροκινητήρα των 91 ίππων, η συνολική απόδοση της συγκεκριμένης έκδοσης φτάνει τους 265 ίππους και είναι αποκλειστικά τετρακίνητο με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Στην 5η γενιά του, το Kia Sportage, έρχεται έχοντας μια πορεία σχεδόν 30 ετών και ένα όνομα που συνάδει απολύτως με την αύρα ενός σπουδαίου μοντέλου όχι μόνο για την Κορεατική φίρμα, αλλά και τα SUV γενικώς. Πλήρως ανανεωμένο, με πλούσια γκάμα εκδόσεων και κινητήρων, στοχεύει στην κορυφή της δημοφιλούς και ανταγωνιστικής κατηγορίας των C-SUV και το κάνει με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τιμή.

Best of Network