RENAULT ΚΑΙ DACIA LPG: Μονόδρομος οικονομίας κίνησης και τεράστιας αυτονομίας

Η ενεργειακή κρίση επιβάλει να εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή τις επιλογές για το επόμενο μας αυτοκίνητο. Κάθε τέτοια αναζήτηση μας οδηγεί στο Renault Group, που προσφέρει το υγραέριο (LPG) ως την πλέον αποδοτική λύση.

Dacia Duster TCe 1.0 LPG

Αν υπάρχει μια εποχή που πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στο τι θα επιλέξουμε ως τεχνολογία για τις μετακινήσεις μας, είναι αυτή που διανύουμε. Μια εποχή στην οποία οι λόγοι που αυξάνουν τις τιμές στα καύσιμα δημιουργούν ένα κοκτέιλ εκρηκτικό, όχι μόνο για το μέλλον του πλανήτη αλλά για την πορεία του οικογενειακού μας προϋπολογισμού. Μέσα σε όλα αυτά η αντίσταση του υγραερίου σε ανατιμήσεις, έχει διατηρηθεί σθεναρή και αυτό θέτει το Renault Group σε θέση ισχύος.

Renault Captur LPG

Αναφερόμαστε -φυσικά- στο διπλό καύσιμο και εν προκειμένω στον συνδυασμό βενζίνης - υγραερίου (LPG), η τιμή του οποίου είναι μέχρι και 60% χαμηλότερη της βενζίνης, αλλά και μέχρι 50% περιορισμένη σε σχέση με το πετρελαίο κίνησης. Στον συγκεκριμένο συνδυασμό το Renault Group έχει εμπειρία μεγαλύτερη των 11 ετών πλέον και μάλιστα με λαμπρά αποτελέσματα εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς τα μοντέλα του ομίλου που εφοδιάζονται με κινητήρες διπλού καυσίμου βενζίνης - υγραερίου, έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και δικαιώσει τους ιδιοκτήτες τους για την ορθότητα της επιλογής.

Επιπλέον, τοποθετούν το Renault Group μεταξύ των πρωτοπόρων και στον τομέα της φιλικότητας προς το περιβάλλον, δεδομένου πως της δίνουν το πλεονέκτημα να δημιουργεί αυτοκίνητα με εξαιρετικά οδηγικά στοιχεία (όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει), αλλά και εντός των σκληρών περιορισμών που υπάρχουν σε επίπεδο περιορισμού των εκπομπών ρύπων.

Renault Clio 1.0 ΤCe 100 LPG: Το απόλυτο best seller με την απόλυτη αυτονομία

Renault Clio LPG

Και μιας και μιλήσαμε για εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά, ας αναφερθούμε στον κύριο εκφραστή αυτών εδώ και δεκαετίες με συμπεριφορά και οδηγική απόλαυση που αποτελούν σήμερ, σημείο αναφοράς. Το Renault Clio, δηλαδή, στην γκάμα του οποίου η πιο συμφέρουσα επιλογή αυτή τη στιγμή είναι η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης. Με ισχύ 100PS και μέγιστη ροπή της τάξεως των 170 Nm, από τις 2.000rpm, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ικανή δύναμη για να κάνει τα ταξίδια του με ασφάλεια, αλλά και ροπή στις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να κινείται με άνεση μέσα στην πόλη.

Renault Clio E-Tech Hybrid

Συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο ο οδηγός χειρίζεται από έναν άνετο επιλογέα και το οποίο με τη σειρά του διαχειρίζεται την ροπή και την δύναμη, εξαιρετικά ώστε η αυτονομία να φτάνει τα 1.185km. Όσο αυξημένα είναι τα χιλιόμετρα που θα σε πάει το Renault Clio, τόσο μειωμένοι είναι οι ρύποι σε σχέση με την απλή έκδοση βενζίνης, καθώς κυμαίνονται από 107-121 gr/km, με αποτέλεσμα η κίνηση του αυτοκινήτου στον δακτύλιο να μην περιορίζεται. Σπουδαιότερο βέβαια είναι πως δεν περιορίζεται και ο οικογενειακός προϋπολογισμός, δεδομένου πως με έναν μέσο όρο 15.000km ανά έτος, η οικονομία που επιτυγχάνει κανείς με το Clio LPG είναι σε ετήσια βάση, της τάξης των 770€, σε σχέση με την απλή έκδοση βενζίνης.

Renault Clio E-Tech Hybrid

Στην σημερινή εποχή, κάθε λεπτομέρεια έχει τη δική της σημασία και σε αυτό το πλαίσιο ένα από τα σημαντικότερα ίσως στοιχεία στην τεχνολογία διπλού καυσίμου βενζίνης - υγραερίου, του Renault Group, είναι ο εργοστασιακός του χαρακτήρας. Ο κινητήρας 1.0 TCe των 100ps του Ομίλου ο οποίος συνοδεύει τις εκδόσεις με LPG δεν δέχτηκε απλώς το διπλό καύσιμο, τροποποιήθηκε σχετικώς ώστε να το κάνει αυτό, με στόχο να διατηρηθεί στο ακέραιο η αξιοπιστία του και η αποδοτική του λειτουργία. Επιπλέον το σύστημα υγραεριοκίνησης εγκαθίσταται στη γραμμή παραγωγής που σημαίνει με απλά λόγια οτι διατηρούνται απολύτως όλα τα στάνταρ ασφάλειας και εξασφάλισης προς τον ιδιοκτήτη για την λειτουργία του κινητήρα. Σημαίνει επίσης πως είναι και μελετημένο ώστε ακόμη και η δεξαμενή καυσίμου (φτιαγμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής) να μην "κλέβει" χώρο αποσκευών.

Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG: Ο καλύτερος συνδυασμός ευελιξίας και οικονομίας

Renault Captur S LIne

Κάτι το οποίο σε αυτοκίνητα όπως το Renault Captur έχει μεγάλο νόημα, δεδομένου πως μιλάμε για την απόλυτη επιλογή ταξιδιωτικού χαρακτήρα και SUV διάθεσης, η οποία συνδυάζει την περιπέτεια με την ασφάλεια και την ποιότητα. Όλα αυτά στο Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG καταλήγουν σε αυτονομία της τάξης των 1.360km., καθώς εδώ οι δεξαμενές καυσίμων είναι μεγαλύτερες του Clio (48 λίτρα βενζίνης & 40 λίτρα υγραερίου), ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 δεν ξεπερνούν τα 117-126gr./km, επίσης μειωμένα σε σχέση με την απλή έκδοση βενζίνης που έχει 130-141 gr./km.

Renault Captur

Το Renaut Captur δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, όπως εξάλλου ισχύει και με το Renault Clio και επίσης μπαίνει κάθε μέρα στο Δακτύλιο, ενώ επιβαρύνει και λιγότερο το περιβάλλον με CO2 σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση βενζίνης (1.0 TCe 90 hp). Και όλα αυτά ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα από το πιο ολοκληρωμένα compact crossover της αγοράς, με κορυφαία τεχνολογία, ποιότητα, χώρους και ασφάλεια.

Dacia Jogger 1.0 TCe 100 LPG: Το πιο συμφέρον 7θέσιο της αγοράς

Dacia Jogger

Σε ακόμη πιο ανταγωνιστικό πακέτο σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή κτήσης, υπάρχει το Dacia Jogger. Είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της Dacia, η οποία είναι πλήρης από οχήματα διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG) και αυτό καθιστά την Dacia την μοναδική φίρμα με τέτοια δυνατότητα. Έτσι λοιπόν ο 1.0 TCe 100 LPG, αποδίδει 100 ίππους και επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει (υγραερίου 40 lt και βενζίνης 50 lt). Η τοποθέτηση αυτών των κινητήρων απευθείας στη γραμμή παραγωγής εγγυάται ασφάλεια και αξιοπιστία, ενώ ο καταναλωτής ωφελείται από τη διάρκεια της εγγύησης του κατασκευαστή, χωρίς να επηρεάζεται η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο (το ρεζερβουάρ υγραερίου βρίσκεται εκεί που συνήθως βρίσκεται η ρεζέρβα). Το 2023 στην γκάμα πρόκειται να προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Dacia Duster 1.0 TCe 100 LPG: Κορυφαίο SUV με κορυφαία αυτονομία

Dacia Duster TCe 1.0 LPG

Αντιστοίχως το Dacia Duster, το δημοφιλές SUV που φλερτάρει με την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Διατίθεται και αυτό στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG, με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης. Με 100PS και 170 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 2.000rpm το Dacia Duster εξασφαλίζει άνετες και οικονομικές μετακινήσεις σε ποικιλία εδαφών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του μοντέλου, όπως είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 21cm.

Dacia Duster LPG

Ο κινητήρας διπλού καυσίμου έχει περίπου 10% λιγότερες εκπομπές CO2 από τον αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης, καθώς αυτές δεν ξεπερνάνε τα 126-131 gr./km. Ο κινητήρας διπλού καυσίμου βενζίνης - υγραερίου συνδυάζεται και σε αυτήν την περίπτωση με το 6άρι κιβώτιο με αποτέλεσμα η αυτονομία να φτάνει τα 1.250km. ενώ το μοντέλο απολαμβάνει την ελευθερία του Δακτυλίου και αισθητά μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Dacia Sandero 1.0 TCe 100 LPG: Όχι άδικα το ευρωπαϊκό best seller λιανικής

Dacia Sandero

Η Dacia ήταν ανέκαθεν μια από τις εταιρείες του Renault Group αλλά και γενικώς που εκμεταλλεύτηκαν τα οφέλη του συστήματος διπλού καυσίμου βενζίνης - υγραερίου, ως εκ τούτου διαθέτει στην γκάμα της άλλα δύο ανταγωνιστικά μοντέλα. Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway διατίθενται και αυτά στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG. Και στα δύο μοντέλα, ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας του 1 λίτρου και των 100 ίππων χαρίζει μέχρι και 35% μεγαλύτερη οικονομία στο κόστος χρήσης τους, σε σχέση με την έκδοση βενζίνης 1.0 TCe των 90 ίππων, ενώ η μέγιστη αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 1.500 χλμ. με ένα γέμισμα και των δύο δεξαμενών, που συνδυαστικά διαθέτουν τον μεγαλύτερο χώρο καθώς μιλάμε για 50 λίτρα βενζίνης και άλλα 40 λίτρα υγραερίου. Φυσικά αμφότερα τα Dacia Sandero Streetway και Dacia Sandero Stepway δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας και κινούνται ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Συνολικά, αποδεικνύεται τόσο από την εμπορική πορεία των μοντέλων του Renault Group, όσο και από το ενδιαφέρον του κοινού για αυτά που παρέχουν το διπλό καύσιμο βενζίνης - υγραερίου πως η επιλογή της Renault να εξελίξει σε κορυφαίο επίπεδο την εργοστασιακή υγραεριοκίνηση είναι στην σωστή κατεύθυνση. οικονομικά, σκέλος της κατανάλωσης. καυσίμου.  

Best of Network