Αυτοκίνητο της Google πρωταγωνίστησε σε καταδίωξη από την αστυνομία

Αυτή ήταν μια σπάνια καταδίωξη ακόμη και για τις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί δεν βλέπεις κάθε μέρα ένα όχημα της Google Street View να κινείται με 150 km/h

Google Street View

Οι καταδιώξεις οχημάτων στις ΗΠΑ είναι σχεδόν στην ημερήσια διάταξη. Κάτι που σημαίνει πως δεν αποτελούν σημαντική είδηση. Αυτή όμως ήταν μια σπάνια καταδίωξη. Ο λόγος είναι πως το αυτοκίνητο που βρέθηκε να κυνηγά η αστυνομία σε μια μικρή πόλη της Ιντιάνα, ήταν από εκείνα που κάνουν χαρτογράφηση περιοχών για λογαριασμό της Google.

Διαβάστε Επίσης

Όπως ανέφεραν οι αρχές, το Honda HR-V με κάμερα Google Street View τοποθετημένη στην οροφή του, κινούνταν με ταχύτητες άνω των 150 km/h σε κατοικημένη περιοχή, προσπερνούσε άλλα οχήματα και αρνούνταν να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του περιπολικού που το καταδίωκε.

Google Street View

Όπως μπορείτε να δείτε, το αυτοκίνητο τελικά κατέληξε σε ένα ρυάκι, έχοντας λίγο πριν παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη. Ο οδηγός του σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ονομάζεται Coleman Ferguson και δεν έγινε γνωστό αν τραυματίστηκε κατά την έξοδο του οχήματος από το δρόμο.

Φοβήθηκε να σταματήσει για έλεγχο

Ο Ferguson απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητο και τέθηκε υπό κράτηση αφού μεταφέρθηκε πρώτα σε τοπικό νοσοκομείο. Ο ίδιος φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι εργαζόταν για την Google και φοβήθηκε να σταματήσει. Πλέον, κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, που συνιστά κακούργημα επιπέδου 6 (τι να σημαίνει άραγε αυτό;).

Η Google από την πλευρά της, προχώρησε σε μία μάλλον τυπική και γενικόλογη δήλωση, αποφέυγοντας να πάρει θέση. Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: "συνεργαζόμαστε με εργολάβους για την οδήγηση και τη συλλογή εικόνων. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των εργασιών μας στο Street View και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την ανάδοχο εταιρεία και τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network