Από ιδέα στην παραγωγή: Πώς δημιουργείται το Polestar 5

Πώς είναι να δημιουργείς ένα αυτοκίνητο από "λευκό χαρτί"; Η Polestar έχει μια διαφορετική προσέγγιση και μπορείτε να την δείτε βήμα-βήμα στα βίντεο

Από την ιδέα στην παραγωγή. Μια διαδικασία από την οποία περνάει κάθε προϊόν, γεμάτη αλλαγές και συμβιβασμούς, την αποδυνάμωση ορισμένων λεπτομερειών και την πλήρη εγκατάλειψη άλλων. Ως αποτέλεσμα, το τελικό προϊόν -ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Polestar εν προκειμένω- συχνά δεν μοιάζει σχεδόν καθόλου με την αρχική ιδέα, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κάτι ανάμεσα στις φιλοδοξίες του σχεδιαστή και τις διαθέσιμες δυνατότητες παραγωγής.

Τα concept cars είναι ένα καλό παράδειγμα

Συνήθως δημιουργούνται για να παρουσιάσουν σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, τα concept cars (πρωτότυπα αυτοκίνητα) είναι αυτό που οι σχεδιαστές επινοούν όταν είναι απαλλαγμένοι από οικονομικούς και άλλους περιορισμούς. Μπορούν να εξερευνήσουν ανορθόδοξες λύσεις υλικών, ριζοσπαστικές σχεδιαστικές εκφράσεις και την εφαρμογή τεχνολογιών που κυμαίνονται από το "αυτό είναι σχεδόν εφικτό σήμερα" έως το "ο Captain Picard (ο κυβερνήτης του USS Enterpise στο Star Trek) είναι ο μόνος που ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει".

Η Polestar ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση

Το να ενδίδεις σε σχεδιαστικές ονειροπολήσεις είναι διασκεδαστικό. Αλλά με την κλιματική κρίση στο προσκήνιο, η Polestar αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το πρωτότυπο αυτοκίνητο ως "βιτρίνα" για αυτό που πρέπει να ασχοληθεί (δηλαδή, πιθανές λύσεις στο πιο πιεστικό ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας), σε αντίθεση με αυτό που θα ήθελε να ασχοληθεί.

Το Polestar Precept θα γίνει Polestar 5

Το Polestar Precept είναι τεχνικά ένα concept car, αν και οι έννοιες που εκφράζει είναι διαφορετικές από τον κανόνα. Η σχεδιαστική γλώσσα είναι το φυσικό επόμενο βήμα για την Polestar. Η τεχνολογία στο εσωτερικό του είναι μια επέκταση του πρωτοποριακού Android Automotive OS που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Polestar 2. Και τα οικολογικά υλικά, όπως τα σύνθετα υλικά από ίνες λιναριού της Bcomp, είναι ένας ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος τρόπος για να γίνει το ηλεκτρικό grand tourer πιο βιώσιμο.

Polestar 5
To πρωτότυπο Polestar 5

Αυτό είναι που επιτρέπει στο Polestar Precept να μεταμορφωθεί σε Polestar 5 χωρίς τεράστιο αριθμό αλλαγών. Θα διαθέτει μάλιστα βελτιώσεις και καινοτομίες που διερευνώνται σε άλλα πρωτότυπα οχήματα. Εδώ, η κάμπια δεν γίνεται πεταλούδα. Γίνεται μια ακόμη καλύτερη κάμπια.

Οι συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτοι. Τα αυτοκίνητα είναι απίστευτα πολύπλοκα και ως εκ τούτου, έχουν τεράστιο αριθμό παραγόντων που υπεισέρχονται στη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής. Το Polestar Precept θα γίνει Polestar 5. Στο κεντρικό βίντεο και σε αυτά που ακολουθούν μπορείτε να δείτε όλη την διαδικασία, όπως την κατέγραψε η Polestar.  

Best of Network