Μια ηλεκτρική Bentley S2 Restomod στους δρόμους του Λονδίνου

Το πρόσφατο project της Lunaz είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχεις δει, καθώς παρέλαβε μια Bentley S2 Continental του 1961 και την μετέτρεψε σε αμιγώς ηλεκτρική.

Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental
Bentley S2 Continental

Το πρόσημο που βάζεις σε κάθε τι, εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που το προσεγγίζεις. Η Bentley S2 Continental που βλέπεις μπροστά σου, όταν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1961, είχε κάτω από το αμάξωμα που έφερε την υπογραφή του κορυφαίου κατασκευαστή του Λονδίνου, James Young, έναν V8 6.2lt.

Fast forward στο 2023 και η συγκεκριμένη Bentley S2 Continental, είναι ένα από τα σπανιότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του κόσμου. Η Lunaz Design βρίσκεται πίσω από την μετατροπή ενός ήδη σπάνιου αυτοκινήτου, σε ηλεκτρικό. Οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων μάλλον θα δυσανασχετήσουν, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς, παρά να παραδεχτείς πως πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή μετατροπή.

Bentley S2 Continental

Όπως συμβαίνει με κάθε μοντέλο της Βentley που υφίσταται αναπαλαίωση, έτσι και η ιστορία της συγκεκριμένης S2 ξεκίνησε με μια ενδελεχή αξιολόγηση για τον προσδιορισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της. Αυτή περιελάμβανε τρισδιάστατη σάρωση ώστε να μην απομείνει τίποτα άλλο εκτός από γυμνό μέταλλο, ενώ στη συνέχεια το αυτοκίνητο "επανήλθε σε κατάσταση όπως ήταν καινούργιο, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής αμαξωμάτων και αποκατάστασης. Ό,τι μπορούσε να επισκευαστεί έχει επισκευαστεί, ό,τι δεν μπορούσε να επισκευαστεί έχει ανακυκλωθεί”. Τόσο απλά.

Bentley S2 Continental

Το κιβώτιο ταχυτήτων και ο κινητήρας V8, έχουν αντικατασταθεί από το σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα της Lunaz. Στη γραμμή παραγωγής της κατασκευάζονται τόσο οι μπαταρίες, όσο και οι μετατροπείς και οι ηλεκτροκινητήρες. Όλα τα υπόλοιπα, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση, φρένα και ηλεκτρικά, αναβαθμίζονται επίσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας και επιδόσεων.

Μιας και ο λόγος για επιδόσεις, η S2 Continental στην ηλεκτρική της εκδοχή, αποδίδει 400 ίππους και 718Nm ροπής, με τη Lunaz να ισχυρίζεται ότι η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 6,9sec. Η ανάρτηση περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που ελέγχονται από τον οδηγό, τα φρένα 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, που μαζί με τους τεράστιους δίσκους αναλαμβάνουν το έργο της ακινητοποίησης ενός οχήματος που όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν θα είναι και το πιο ελαφρύ.

Bentley S2 Continental

Κι επειδή το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση πάει χέρι χέρι με τη βιωσιμότητα ακόμη κι αν μιλάμε για ένα μοντέλο του 1961, το πορτοκαλί εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από δέρμα που έχει προκύψει από επεξεργασία "φυσικά πεσμένων φύλλων ελιάς", ενώ η μοκέτα είναι κατασκευασμένη από αναγεννημένες ίνες νάιλον και πλαστικά μπουκάλια. Ακόμα και το ξύλο στο ταμπλό προέρχεται από "βιώσιμες πηγές”.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν αυτή η Βentley; Το αφεντικό της Lunaz, David Lorenz, δίνει την απάντηση με απόλυτα σαφή τρόπο. ”Αυτή η υπέροχη Bentley S2 Continental ήταν ήδη ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα του τύπου της που έχουν απομείνει στον κόσμο. Στη νέα του μορφή, είναι το σπανιότερο όχημα που έχει μετατραπεί ποτέ σε αμιγώς ηλεκτρικό.

Best of Network