Σε δημοπρασία όχι μία, αλλά πέντε Ferrari Testarossa από έναν ιδιοκτήτη

Το συνολικό ποσό που εκτιμάται πως θα πιάσουν τα ιταλικά supercars στη δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s κυμαίνεται στα επίπεδα του 1 εκατομμυρίου ευρώ

Ferrari 512 TR
Ferrari Testarossa
Ferrari F512 M
Ferrari Testarossa Monodado
Ferrari Testarossa Monospecchio

Tο έχουμε πει πολλές φορές. Τα σπάνια και ιδιαίτερα αυτοκίνητα που πωλούνται σε δημοπρασίες είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Μερικά από τα πιο λαμπερά διαμάντια της αυτοκίνησης, αναζητούν νέους ιδιοκτήτες στις αίθουσες Οίκων Δημοπρασιών, μαζί με ακίνητα και σπάνιους πίνακες ζωγραφικής. Αν τυχαίνει να διαβάζεις το κείμενο και σου περισσεύουν αρκετά χρήματα, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να επισκεφτείς την Villa Erba τον ερχόμενο Μάιο, καθώς εκεί ο Οίκος RM Sotheby’s θα δημοπρατήσει όχι μία, αλλά πέντε Ferrari Testarossa.

Ναι, κάποιος έχει πέντε Ferrari Testarossa

Όλες τους ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, με τη συλλογή να ονομάζεται "Black on Black Collection” για προφανείς λόγους. Και οι πέντε Ferrari είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα και έχουν μαύρο εσωτερικό. Ασυνήθιστο, αλλά μπορείς να εστιάσεις στην ουσία. Κάθε μια από τις πέντε Ferrari αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική έκδοση του εμβληματικού supercar με κινητήρα V12.

Ferrari Testarossa Monospecchio

ΟΚ, αλλά ποιες Testarossa έχει; 

Πάμε να τις δούμε με χρονολογική σειρά, γιατί πρέπει και να ξέρεις τι αγοράζεις. Πρώτη στη σειρά, είναι η Testarossa "Monospecchio" του 1986 με τον εντυπωσιακό μονό καθρέφτη και τις εκτιμήσεις να αναφέρουν τιμές μεταξύ €120.000-180.000. Αντίστοιχο ποσό αναμένεται να πιάσει και η επόμενη στη σειρά Testarossa "Monodado" του 1987, με τους τροχούς 16 ιντσών και το ένα και μοναδικό μπουλόνι, με την "κανονική” Testarossa του 1989 που όλοι αγαπήσαμε, να αναμένεται να πιάσει κάπου μεταξύ €100.000-150.000.

Ferrari F512 M

Στη συνέχεια συναντάμε την 512 ΤR του 1992, με την εκτίμηση να κάνει λόγο για €250.000 και στο τέλος, η πιο σπάνια απ’ όλες, η 512 Μ του 1996, μία από τα συνολικά 501 αντίτυπα που πέρασαν ποτέ τη γραμμή παραγωγής. Στην περίπτωση της, η τιμή θα μπορούσε να φτάσει τα €300.000. Και τώρα που ξεμπερδέψαμε με τα διαδικαστικά και τις πληροφορίες, το μοναδικό ερώτημα είναι αν κάποιος θελήσει να τις πάρει όλες, μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη τιμή;

Best of Network